Webstock 2019 va fi un spectacol pe cinste! :)

Webstock 2019

Webstock 2019 fix asa poate fi caracterizat: un spectacol pe cinste.

Daca va veti intreba ce cauta un articol despre Webstock 2019, atunci va voi ruga sa recititi titlul. Daca-i spectacol, locul articolului este aici. E drept, ar putea fi si pe blogul de fotbal, desi acolo vorbim despre un cu totul si cu totul alt spectacol.

Acum, la modul cat se poate de serios, blogurile culturale, vorbind aici deopotriva despre cele de carte, de film ori de teatru, evita parca dinadins intalnire blogosferice. Bloggerii de film se intalnesc la vizionari, discuta, parca-ntr-un cerc inchis, despre filme, evitand bloggerii care, soc si groaza, prefera o petrecere ori o lansare de gadget in dauna avanpremierei unui film mult asteptat. Bloggerii de carte sunt si mai dubiosi: ei se intalnesc rar, la cluburile de carte ori cand vine vreun scriitor strain important, in rest ei prefera sa stea inchisi in casa si sa citeasca.

In sens invers, multi bloggeri generalisti se uita de sus la bloggerii culturali, in special la cei de film. Pentru ei, invitatia la avanpremiera unui film este ceva atat de neimportant, de insignifiant, incat e rusinos sa accepte invitatia. Fiind la fel de rusinos, totodata, sa se amestece printre bloggerii care frecventeaza astfel de evenimente.

In acelasi timp, vad o boemie ciudata, neproductiva, la bloggerii acestia culturali. Notiunile, multe de baza, despre SEO lor le sunt straine. Nu tuturor, ci majoritatii lor. Pentru ei, este de ajuns ca citesc carti si ca se uita la filme. Este de ajuns ca se duc la teatru. Ii citeste cine doreste, nu trebuie sa faca ei niciun efort suplimentar. Suflete de artisti, cum ar zice unii.

Eu, nu doar prin acest articol, ci si prin tot ceea ce fac, vreau sa arat contrariul. Vreau sa arat ca si blogurile culturale pot fi optimizate, pot fi la curent cu ultimele tendinte in social-media. Ca bloggerii culturali nu sunt niste ciudati anti-sociali. Vreau sa arat ca Webstock 2019 si in general conferintele de genul sunt adresate si lor.

Totodata, mai am un motiv pentru care scriu acest articol, despre Webstock 2019, pe blogul de teatru: in ultimii 3 ani am ratat conferinta din cauza (ori datorita) unor festivaluri de teatru. Oradea, Satu Mare sau Timisoara. Nu ma bucur c-am ratat-o, dimpotriva. Spun doar ca de anul trecut imi propusesem sa scriu despre conferinta aici.

Dupa Webstock 2019, despre ce s-a discutat acolo, voi scrie fie pe blogul de film, fie pe cel de carte. Care blog de carte tocmai a fost aruncat in ringul Super-Blog (prima proba fiind aceasta), motivul fiind acelasi: sa dovedesc ca se poate.

Si pentru ca tot am inceput cu faptul ca Webstock 2019 va fi un spectacol pe cinste, va mai spun un secret: pauzele sunt chiar mai … spectaculoase. In pauze puteti socializa, adica puteti cunoaste alti bloggeri. Fie ca voi, din nisa voastra, fie dintr-o cu totul alta nisa. Nu spuneti ca nu va intereseaza, caci de la oricine puteti afla chestii interesante.

Ultima chestie legata de Webstock 2019, un anunt privitor la ceea ce voi face eu in timpul conferintei. Intai si intai, pe toate platformele, facebook, twitter si Instagram, hashtagul oficial va fi acelasi: #webstockro. Pe twitter, voi posta mult si des idei de la conferinta. Pe instagram, 1-2-3 poze, toate cu mine (urasc acea retea, dar o folosesc la conferinte; daca e si vreun concurs, vreo activare, cu atat mai bine). Iar pe Facebook, in loc sa-mi stresez prietenii cu 20 de postari distincte, care oricum se vor indexa prost, voi face putine postari, la care voi pune in comentarii diversele idei enuntate de diversii speakeri. Pozele tot cu mine vor fi, caci nu degeaba se spune despre mine ca-s narcisist.

Si apropo de poze, sa stiti ca-s bloggerite, vloggerite si piariste tare faine, care ies tare misto in poze. E pacat sa nu te pozezi cu ele. Eu asta fac an de an. E drept, ma pozez si cu bloggeri si piari de sex masculin, sa nu discriminez. Zic.

Detalii despre Webstock 2019 gasiti pe site-ul oficial al conferintei. Evenimentul are loc vineri, 4 octombrie, incepand cu ora 9 dimineata. Mai sus vedeti filmuletul de dupa conferinta de anul trecut. Puteti arunca un ochi, sa vedeti despre ce-i vorba.

ps: Era sa uit sa va anunt faptul ca Webstock 2019 va fi transmis live, deci puteti urmari spectacolul de acasa ori de la birou, daca aveti posibilitatea. Iar daca sunteti curiosi de regie, scenariu si alte alea, va zic doar atat: regizor si scenarist este Cristian Manafu, iar distributia este scrisa pe site-ul oficial, la sectiunea PROGRAM. Restul veti descoperi singuri 🙂

Leave a Reply

%d bloggers like this: