Weekend Comedy – P2pTheatre

Weekend Comedy - P2pTheatre AFIS

Weekend Comedy de Jeanne Bobrick si Sam Bobrick
Regia: Dragos Campan
Distributie:
Florin Busuioc
Adelaida Zamfira
Ioana Marcoiu
Cristian Popa
Scenografia: Iulia Ghercescu
Produs de P2pTheatre & Fundatia Carta, vazut la Sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara

Weekend Comedy – Opinie LaTeatru.EU

 

Spectacolele in care se vorbeste despre batranete au tendinta sa ma deprime: incerc sa-mi dau seama cat mai am pana la acea varsta, ce am in comun cu batranetea, cat de batran sunt. Cand constat ca-s (foarte) diferit, de oamenii in varsta rasuflu usurat: nu am imbatranit inca. Ori nu atat de mult.

In sens contrar, atunci cand vad spectacole cu copii, adolescenti si tineri, incerc sa-mi dau seama cat de diferit sunt fata de ei. Cat de mult difera mentalitatea mea de a lor. Cat de mult mai indepartat de ei. E drept, aici sentimentele mele-s mixte: pe de-o parte, daca ma simt foarte apropiat de ei nu ma simt bine, ma simt imatur; pe de alta parte, daca am o gandire complet diferita, daca ei imi par dintr-o alta lume, in sensul figurat, incep sa am probleme, caci imi dau seama ca m-am indepartat prea mult, ca varsta si ca gandire, de ei.

In cazul spectacolului Weekend Comedy, situatia este fix intre cele 2 extreme, adica fix varsta pe care se pare ca o am. Este vorba de doua cupluri, un cuplu de oameni in varsta, casatoriti de 23 de ani (el avand 57 de ani) care trebuie sa convietuiasca cu un cuplu de oameni foarte tineri (ea avand, parca, 21 de ani, nu am retinut exact varsta ei), cuplati fiind (necasatoriti, gen) de 3 ani. Povestea este banal de simpla: nu se stie de ce, amandoua cuplurile rezervasera aceeasi cabana izolata in acelasi weekend, niciunii nedorind sa cedeze (chiar daca, pentru a nu se face de ras, fiecare a vrut sa cedeze de mai multe ori).

Lasand la o parte latura educativa, ce poate invata un cuplu tanar de la unul matur vs ce poate invata un cuplu matur de la unul tanar, problema mea existentiala este alta: am constatat ca nu am nimic in comun nici cu acel cuplu matur, nici cu acel cuplu tanar. Mentalitatea mea este diferita fata de a multora. Fata de a tuturor, ar zice unii.

Ma rog, eu nu ma vad casatorit ori macar cuplat vreodata, lucru deja stiut, de acolo mi se trag diferentele astea de gandire. Adica, din punctul meu de vedere, daca nu iti doresti sa ajungi ca ei, ca cei batrani, de ce tii musai sa te cuplezi cu cineva? Cu riscul de a face spoiler, tipul tanar era de 3 ani cu tipa si nu voia sa faca pasul urmator, sa se casatoreasca. Lucru logic dupa mine; ceea e complet ilogic este de ce, totusi, voia sa fie cu ea?

Altfel, fabulos personajul interpretat de Florin Busuioc. L-am urmarit mai cu atentie si pentru ca a fost prima data cand l-am vazut pe scena. Tipul de la meteo, care acum 20 de ani prezenta un bingo televizat la ProTV, are talent cu carul si pe scena. Iar personajul a dat deseori replici pe care le-as fi putut da eu. Daca nu ar fi fost insurat si nu ar fi tinut la casatoria lui as fi zis ca voi fi la 57 de ani (desi cam slab totusi; burta prea putin vizibila). In cateva momente m-a dus cu gandul la OVE, un Ove romano-american asa, as putea zice global. Deseori contradictoriu, personajul are farmecul sau, constituie sarea si piperul spectacolului.

Apropo, cum va suna urmatoarea combinatie: un republican care il uraste pe Trump. Unii ar zice ca astfel de oameni sunt inventia democratilor, a ultra-stangistilor. Lucru pe care nu vreau sa-l contrazic nicicum. Noroc, totusi, ca discutia despre politica nu a existat, fiind vorba de o singura referire la Trump (una care, totusi, mi-a ramas in minte).

In final, ramane o intrebare fundamentala: voi ce ati face daca ati fi pusi in situatia din spectacol? Daca initial planuiseti un weekend singuri si, intr-un final, sunteti nevoiti sa impartiti cabana izolata cu un alt cuplu? Este pana la un punct irelevant care este varsta celuilalt cuplu.

Eu sunt sincer si spun ca nu as accepta, chiar daca poate eu as fi cel care ar ceda si ar pleca. Mai ales daca ar urma ca eu sa fiu singur. Intimitatea mea este ceva la care tin mult de tot.

Mergeti sa vedeti Weekend Comedy si indiferent de varsta ori de statutul marital veti rade cu gura pana la urechi. Este un spectacol recomandat chiar si celor mici. Eu l-am vazut la Nottara, dar am inteles ca se va juca in multe alte locatii din Bucuresti ori din provincie.

ps: O chestie amuzanta: am vazut spectacolul Weekend Comedy intr-o seara de jos. Pentru mine ar fi fost tot aia si daca ar fi fost luni sau marti. Ideea este ca in cazul meu weekend e cand vreau eu sa fie. M-a uns pe suflet, totusi, coincidenta. 

Leave a Reply