Amanta de la pranz – Teatru sub luna

Amanta de la pranz
Regia: Bogdan Gagu
Distributie:
Ciprian Almasan
Silvia Gagu
Cristina Diaconescu
Alin Brancu
Eduard Bot
Vazut la Quantic, in cadrul Festivalului Teatru sub Luna (editia a III-a) – produs de Teatrul Indart

Amanta de la pranz – Opinie LaTeatru.EU

 

Pe vremuri, in tineretile mele, imi dorisem sa devin psiholog. Pe atunci, nu stiam exact diferenta dintre psiholog si psihiatru, intuiam eu ceva, dar nu era foarte clar. Colegii si prietenii ma tachinau cu tot felul de glume. Una dintre ele mi-a ramas in minte. Cica psihologul este barbatul care examineaza toti barbatii din camera cand intra o femeie frumoasa.

De atunci incepusem sa-mi pun, cumva, cateva semne de intrebare. Cateva probleme. Problema mea principala era urmatoarea: psihologii si psihiatrii erau ciudati din nastere, doar cei ciudati isi aleg meseria asta, sau ei devin ciudati pe parcurs, dupa nenumarati ciudati care le trec pragul?

Totodata, cand aud de Doctor de relatii ori titulaturi asemanatoare ma intreb, cu un mic zambet pe fata: oare cum o duce acest doctor in viata personala?

Spectacolul Amanta de la pranz fix despre asta este: despre viata personala/conjugala a unui reputat psihiatru. El, omul care indrum atatia si atatia oameni sa-si repare relatiile, omul care a scris atatea si atatea pagini despre asta, era pus acum in situatia de a-si repara propria relatie. Cat de dificil este acest lucru? Cat de mult conteaza experienta ta profesionala in acest caz?

Vazand spectacolul asta, m-am intrebat cat de mult este valabila zicala Fa ce zice popa/medicul, nu ce face popa/medicul. Caci medici de plamani fumatori am tot intalnit. Prea multi, as zice.

Ramane sa descoperiti singuri cum sta treaba si care este deznodamantul.

Eu nu inchei, insa, fara sa va povestesc experienta efectiva de la spectacol. Ratasem debutul festivalului Teatru sub Luna, la fel cum am ratat si editiile precedente. M-am dus duminica, 2 iulie, cu gandul sa vad acest spectacol. Stiam ca urmeaza ploaie, furtuna si alte d-astea, dar nu m-a descurajat. De fapt, singura mea problema era daca se mai joaca sau nu spectacolul.  Ajung eu la locul faptei (Quantic, altfel un loc foarte misto, o terasa pe care o voi mai vizita chiar si fara festival), sunt indrumat catre locul unde se joaca. Lumea e afara, nimeni nu zice nimic de furtuna. Ma asez si eu la o masa. Apai pare ca se joaca. Incepe spectacolul, atmosfera e chiar misto, locatia e un pic la inaltime, deci e ferita un pic de zgomotul masinilor. Dupa vreo 15-20 de minute incep sa se auda primele semne. Nimic grav: doar tunete. Drept urmare, dupa nu mult timp regizorul si organizatorul festivalului, Bogdan Gagu, ne anunta ca spectacolul se va muta inauntru. A fost o mica pauza, de zece minute (sa fi fost 15? nu le-am contorizat efectiv), apoi spectacolul a reinceput. Deci, chiar daca oficial era fara pauza, eu am avut un spectacol cu pauza. Experienta, in sine, il va face un spectacol pe care-l voi uita greu 🙂

Mergeti, asadar, sa vedeti Amanta de la pranz, spectacol al teatrului Indart. Mergeti sa vedeti cum merge casnicia unui doctor in relatii. Aveti ce invata din acest spectacol. Salutari TEATRALE tuturor! 🙂

Leave a Reply

%d bloggers like this: