Amelia Tuta: Primul spectacol de teatru vazut a fost Straini in Noapte

Straini in Noapte de Eric Assous
Regia: Radu Beligan
Distributie:
Florin Piersic
Medeea Marinescu
Locatie: gazduit de TNB, s-a jucat de-a lungul timpului prin toata tara.

Straini in noapte – opinie GAZDUITA de LaTeatru.EU

 

Atat de mult imi place sa merg la teatru, incat de fiecare data cand trec pe langa Teatrul National Marin Sorescu din Craiova, urmaresc cu atentie fiecare afis care anunta o premiera sau un spectacol reluat ce imi atrage atentia sau pe care nu am apucat sa il vad. Imi propun sa ajung la cat mai multe piese. Nimic nu se compara cu vizionarea unei piese de teatru in care vezi toate trairile actorilor pe viu, spre deosebire de un film. Incurajez mersul la teatru si apreciez munca actorilor. Discutand cu cativa dintre ei, am ajuns la concluzia ca de multe ori nu sunt apreciati la justa lor valoare.

Imi amintesc cand am fost prima data la teatru. Eram mai mica si nu eram inca familiarizata cu piesele de teatru. Fusesem doar de cateva ori la un spectacol de stand-up sau magie. De data asta, urrma sa merg la piesa Straini in noapte,  in regia maestrului Radu Beligan. Aflasem ca protagonisti erau Florin Piersic si Medeea Marinescu. In perioada aceea urmarisem cateva filme istorice, romanesti, cu Florin Piersic si imi placea atat de mult interpretarea sa, incat voiam sa il vad si intr-o piesa de teatru.  Pe Medeea o vazusem de cateva ori la TV si stiam ca este o actrita talentata. Citind informatii pe diferite site-uri despre piesa, am aflat ca se afla in topul preferintelor iubitorilor de teatru. Aceasta este o comedie romantica cu multe rasturnari de situatie, o piesa care te tine cu sufletul la gura. Desi nu mai urmarisem pana atunci nici o piesa de teatru, mi-a placut atat de mult interpretarea actorilor, incat acela a fost momentul in care am zis: „Nu ma opresc aici. Cu siguranta o sa mai vad si alte piese de teatru.”

Daca v-am starnit curiozitatea, puteti urmari spectacolul Straini in noapte pe 27 februarie 2017 pe scena Teatrului National Marin Sorescu din Craiova.

Autoarea articolului este in stanga. In dreapta este Larisa, si ea oaspete LaTeatru.Eu zilele trecute 🙂

Articolul despre spectacolul Straini in noapte a fost scris de bloggerita Amelia Tuta, din Craiova. Ea poate fi citita pe blogul cuamelia.wordpress.com. Personal, inca nu am vazut spectacolul, dar promit ca voi merge sa-l vad cu prima ocazie. Salutari TEATRALE tuturor!

One thought on “Amelia Tuta: Primul spectacol de teatru vazut a fost Straini in Noapte”

Leave a Reply

%d bloggers like this: