Ana Morosanu despre Carousel – Teatrul Bulandra

Carousel
Adaptare de Andrei Şerban şi Daniela Dima după piesa LILIOM de Ferenc Molnar şi filmul cu acelaşi titlu de Fritz Lang
Distributie:
Liliom: VLAD IVANOV
Iulia: ALEXANDRA FASOLA / ANA ULARU
Doamna Muskat, Comisarul: RODICA LAZAR / MARIA OBRETIN
Albert, Ştefan Kadar: CATALIN BABLIUC
Maria: ANA COVALCIUC / SILVANA NEGRUTIU
Wolf Beifeld, Inspectorul, Linzmann: RADU IACOBAN
Mătuşa Fotografa, Dr. Reich: MIRELA GOREA
Luiza, Ascutitorul de Cutite, un Politist din Cer: ADELA BENGESCU
Hozlinger, Politist pe pamant si in cer, Strungarul: SERBAN GOMOI
Nepoata Fotografei, Politist din Cer: ANDRADA CORLAT / SIMONA POP
DirecTia de scenA: ANDREI SERBAN
Decor: arh. OCTAVIAN NECULAI
Costume: LIA MANTOC
Acompaniament muzical, compus si interpretat de RAUL KUSAK
Dramaturg si regizor asociat: DANIELA DIMA
Lumini: ALEXANDRU DARIE si ANDREI SERBAN
Coregrafia cantecelor : ARCADIE RUSU
Fotografii: MIHAELA MARIN
Grafica: arh. OCTAVIAN NECULAI
Asistent regie: CRISTINA BILCIU
Asistent secund: RAZVANA CERNAT
Asistent decor: VLADIMIR IUGANU
Asistent costume: NICOLETA CARNU
Efecte de magie: MARIUS DRAGUS
Se joaca la Teatrul Bulandra din Bucuresti (Sala Liviu Ciulei)

 

Carousel – Opinie Ana Morosanu (LaTeatru.EU)

 

Un spectacol pe care nu l-am vazut, dar despre care nu am auzit decat de bine, a impresionat-o pe Ana Morosanu, o mare fana a blogului meu. Ea nu este la prima vizita pe bloguletele mele, scriind, pe data de 15 ianuarie, un frumos articol pe blogul de carte.

Iata ce insemnari mi-a lasat in legatura cu frumosul Carousel:

Ce ati face daca ati stii ca daca muriti prea devreme, aveti totusi, o sansa de a va intoarce, chiar si pentru o zi, pentru a va rezolva problemele, datoriile fata de cei ramasi pe pamant? Asta se intampla in Carusel. Sau CarOusel. Bine, spectacolul nu este centrat doar pe acest subiect, insa este unul dintre punctele care mi-a ramas cel mai mult in minte.

Carousel este un spectacol de teatru pe care il puteti viziona la Teatrul Bulandra, Sala Liviu Ciulei, in regia lui Andrei Serban. Pana acum, spre rusinea mea, nu am stiut cine este acest Andrei Serban, insa de cand am vazut acest, pot spune ca este cel mai genial regizor de teatru.

Am mai fost la teatru, dar acest spectacol m-a impresionat profund. A fost primul vazut de mine care s-a folosit de toate elementele de decor, de la scena din sala pana la holul de afara. Totul era decorat de la inceput, pentru a te introduce in atmosfera de carusel. La intrare un pod micut care te introducea in lumea basmului, actorii deja interactionau cu publicul, ne invitau la „petrecerea din seara asta”. Toti incercau sa-si gaseasca locul, dar surpriza, actorii nu ne lasau, ci ne spuneau ca trebuie sa-l asteptam pe Liliom, care ne va distra, iar apoi mergem in sala. A venit, a cantat, actorii au facut trenuletul, publicul a venit si el la trenulet.

Odata ce s-a terminat „micul spectacol”, am intrat in sala si pot spune ca nu am recunoscut-o. Scena era acolo, dar se extindea si in spatiul salii. Primele doua randuri erau acoperite, iar in mijlocul salii era un drum care ducea spre usa din spate. Eh da, deja imi placea. In sfarsit un spectacol unde actorii se foloseau de tot si de toate, unde detaliile erau bine puse la punct. Mai intai interactiunea cu publicul, iar acuma, sa se foloseasca de orice centimetru al salii, sa nu se limiteze doar la scena, pot spune ca mi-au starnit curiozitatea despre povestea ce urma.

Revenind la poveste, v-am dat un mic sneak-peak la inceput, dar in general povestea urmareste viata lui Liliom, un entertainer, din momentul in care isi gaseste iubirea pana la … nu vreau sa spun mai multe, aici va las pe voi sa descoperiti. Spectacolul are si o lectie de viata la sfarsit, care subliniaza importanta vietii, precum si a faptului ca orice facem aici, vor lasa urme indiferent daca suntem sau nu constienti de ele. Din nou, aici nu o sa va zic exact care este lectia, ci va las pe voi sa va duceti si sa o treceti prin filtrul vostru de gandire.

Concluzia? Va recomand cu caldura frumosul. Daca vreti o seara in care sa uitati de griji, o seara in care sa va distrati, sa dansati, sa vedeti un spectacol bine pus la punct, iar la final sa ramaneti cu o lectie de viata, da, Carousel este cea mai buna alegere.

Leave a Reply