Aprilie dimineata

Aprilie dimineata de Mihai Ispirescu
Regia: Diana Lupescu
Distributia: Mihai Marinescu, Dan Clucinschi, Lucian Ghimisi, Anca Navrot, Raluca Tita
Teatrul de care apartine: Teatrul Nottara (vazut la Cercul Militar National)

Aprilie Dimineata

Aprilie dimineata – Opinie LaTeatru.EU

Despre statisticieni am o parere proasta. Pe de-o parte, ii apreciez pentru ceea ce fac, nu este, totusi, usor, pe de alta parte gandirea lor incifrata ma deprima. Pentru ei nu exista omul ca atare, ci omul ala reprezinta o cifra. Este important nu neaparat omul din fata ta, ci cat la suta din populatie este fix ca acel om.

Despre statisticieni, ca o paranteza, stiam un banc extrem de misto in facultate. Cica statisticianul este acea persoana care atunci cand vei sta cu un picior intr-o galeata cu gheata si cu celalalt picior intr-o galeata cu apa fierbinte iti va spune ca, in medie, te simti bine. Paranteza inchisa.

Revenind la statisticieni, mi-am pus deseori problema ce se intampla daca ei gresesc. In fond, greseala e omeneasca. Adica daca un nene care lucreaza la Institutul National de Statistica greseste si pune mai multi oameni in Bucuresti, ce se intampla? Sau mai putini, nu conteaza asta.

Fix problema asta se pune in spectacolul Aprilie Dimineata. Ce s-ar intampla daca greselile statisticienilor s-ar intampla pe bune in viata reala? Ar fi tragic ca 2 oameni sa moara daca au fost uitati in statistici, dar cum ar fi daca ar aparea niste oameni care, de fapt, nu s-au nascut niciodata?

Nu va dezvalui nimic din spectacol, ideea mi se pare tare si, cumva, ar fi trebuit exploatata mai bine atat de industria teatrala, cat si de cea cinematografica.

Aprilie dimineata este un spectacol care apartine de Teatrul Nottara, insa se joaca pe unde se nimereste din cauza problemelor locative. Vi-l recomand in special pentru ideea care sta la baza lui. Altfel, luat ca atare, spectacolul este o comedie decent interpretata, care nu te impresioneaza prin altceva in mod deosebit. Ideea de la care pleaca este, insa, una extrem de misto. Salutari TEATRALE tuturor!

Leave a Reply

%d bloggers like this: