Cand blogul de teatru ajunge in prim-plan la o conferinta

Cand blogul de teatru ajunge in prim-plan la o conferinta

Cand mi-am facut blogul de teatru nu aveam absolut nicio asteptare. L-am facut pe repede inainte, planul fusese sa fac Blond.RO si, cumva, la repezeala, am decis sa-l fac si pe acesta. Cu siguranta nu stiati acest lucru. Si nici ce va voi spune in continuare nu stiati…

Caci si sloganul, bloggingul spectacol, a fost gasit tot in graba. Care graba se pare, insa, ca s-a dovedit de bun-augur. Nu d-alta, dar absolut toata lumea care a avut de-a face cu blogul de teatru mi-a laudat sloganul. Cativa au indraznit chiar sa ma puna sa-l detaliez, sa-l explic

Fix ce am zis in conferinta si am detaliat pe un alt blog: prima idee a fost SI in acest caz una excelenta. Aici este vorba de 2 prime idei adunate: ideea de a-mi face blog de teatru si ideea sloganului.

Nu vreau sa repet ce am zis in conferinta, vedeti exact cum sta treaba cu spectacolul, spectaculosul si a te da in spectacol, drept urmare in acest articol vreau sa subliniez altceva, o chestie pe care am tot spus-o pe Facebook si in privat, in multe ocazii, dar pe care n-am avut ocazia s-o scriu si pe blog: faptul ca blogul de teatru, desi are un trafic foarte mic, printre cele mai mici din mini-trustul meu blogosferic, este cel mai bine vazut.

Nu ma puneti sa dau din casa, ma rog, in acest caz din culise, nu va voi da cifre, insa trebuie sa recunosc ca blogul de teatru a reusit in acelasi timp sa ma dezamageasca si sa ma surprinda pozitiv. In mod evident, traficul mic este cauzat de localizarea geografica a spectacolelor de teatru: daca scriu cu precadere despre spectacole bucurestene, publicul va fi in mare tot de aici. Traficul, insa, creste simtitor atunci cand imi plimb bloguletul prin festivaluri, caci aude si provincia de mine atunci cand scriu despre spectacole de acolo.

Partea care m-a surprins este, insa, alta: am ajuns partener media al multor festivaluri misto din provincie. Nu doar blogger acreditat, ci partener media. Se pare ca sunt printre putinele bloguri nisate pe teatru; nu bloguri culturale care scriu SI despre teatru, ci bloguri care scriu DOAR despre teatru. Am vrut initial sa scriu despre teatru pe Cinemil, ca rubrica separata, insa apoi mi-am dat seama ca teatrul merita locsorul sau in online. Si, recunosc, bine am facut.

Practic, blogul de teatru este exemplul cel mai bun de nisare corecta: nu am trafic mare, dar este tintit si, drept urmare, foarte valoros. Aparent, cand scriam despre teatru pe EmilCalinescu.EU aveam trafic mult mai mare. Practic, insa, articolele se duceau catre niste oameni care erau vag interesati de ele.

Despre conferinta la care am vorbit despre blogul de teatru (insa nu doar despre el) am scris deja pe blogul vlogului (am si asa ceva). Prezentarea mea o vedeti in clipul de mai jos. Eu va las si va spun ca abia astept sa se redeschida teatrele si sa revina in forta festivalurile.

ps: Faza misto care are in prim-plan blogul de teatru. Pana acum 1 an aveam pe frontispiciul blogului o poza cu mine (intre timp am scos-o), drept urmare multi ma recunosteau si ca persoana. O regizoare de teatru, acum vreo 3 (sau 4 ani) a venit la mine, stia exact cine sunt si mi-a transmit ca ma asteapta cu drag la spectacolul ei. Nu-i dau numele, spun doar ca eram la Timisoara, la festivalul unde-s partener media de vreo 5 ani. Frumos, elegant, cat de cat 🙂

Leave a Reply

%d bloggers like this: