Cea mai frumoasa floare din lume de Chris Simion-Mercurian dupa o idee de Leon Magdan
Regia: Chris Simion-Mercurian
Distributia:
Regele – Oliver Toderita
Zian – Stefania Dumitru
Al 3-lea consilier / Un baiat – Cosmina Dobrota
Un baiat / Mama – Silvana Ionescu
Un consilier / Un baiat – Robert Robert Emanuel
Un consilier / Un baiat – Ciprian Cojenel
Prezentatoarea TV – Cristina Vaduva
Scenografia: Adina Mastalier
Coregrafia: Ioana Marchidan
Muzica originala: Mandela Gajol
Foto: Cristi Farcas
Durata spectacolului: 1h
Data premierei: 29 noiembrie 2016
Recomandare: 8+
Cea mai frumoasa floare din lume – Opinie LaTeatru.EU
Invatam la istorie despre monarhie si ceva in mine dadea eroare. Cum adica sa alegi pe cineva care sa te inlocuiasca? Cum adica sa alegi pe cineva care nu ti-e ruda, nu ti-e neam, sa conduca? Eram mic, nu ma uitam la foarte multe filme tematice, dar imaginatia imi zburda foarte mult.
Reducand problema, intrebarea cheie care se pune este Ce calitate cauti la un om pentru a fi conducator? Tu esti conducator acum, ce-ti doresti de la viitorul conducator? Cum sa fie?
Mentalitatea de monarh presupune nu doar cum te vede lumea in timpul vietii, cat esti la conducere, ci mai ales ce lasi in urma ta. Iar chestiile lasate in urma ta pot fi unele politice (cat de mare este regatul), unele financiare (cata bogatie lasi in trezorerie), unele fizice (un monument construit de tine), dar si de natura umana. Pe cine ai lasat in locul tau? Si cum l-ai ales?
Acum regulile de alegere a unui conducator sunt altele, foarte putine monarhii mai exista in lume, monarhii constitutionale si mai putine, insa regulile de alegere s-au transferat in alte domenii. Un profesor isi alege inlocuitorul, un fost student de-al sau. Un doctor isi preda cabinetul. Un director de banca isi alege inlocuitorul.
Si alegerea nu se face deodata, cand X este pe moarte. Ci se face treptat: X este pus director adjunct, care stie ca atunci cand directorul mare iese la pensie, devine director plin.
Acum, problema erorii, teama de a gresi, este una frecventa in societatea noastra. Unii ar face orice, ar minti, ar nega evidenta, doar pentru a nu accepta ca au gresit. Doar pentru a-si ascunde o eroare. O eroare care, uneori, nici nu le apartine.
Acum, revenind la problema initiala, pun o a doua intrebare: dupa ce ai stabilit ACEA calitate, cum o testezi? Sinceritatea, de exemplu, este o calitate pe care o testezi greu. O floare rara 🙂
Nu va zic mai multe, va zic doar ca Cea mai frumoasa floare din lume este un spectacol pentru copii din care adultii au ce invata. Copii, adolescenti, adulti, varstnici. Este, de fapt, pentru toata lumea, chiar daca, aparent, el se adreseaza preponderent celor mici. Se joaca la Teatrul Excelsior, loc pe care va sfatuiesc sa-l vizitati. Salutari TEATRALE tuturor!