Chat Chat Chat

Chat Chat Chat
Regia: Ricard Reguant
traducator: Mihaela Stanca
Distributie:
Anca Turcasiu
Andrei Duban
Andrei Mateiu
Gratiela Duban
Laura Cosoi
Produs de Asociatia Avangardia
Locatie: Cinema Pro

Chat Chat Chat – Opinie LaTeatru.EU

 

Pe mine nu m-a prins febra chatului. Adica m-a prins, il folosesc si acum, dar nu in scopurile lui de inceput. Eu nu am intrat pe chat sa agat si mi s-a parut dintotdeauna ceva pueril, ceva util doar la liceu.

Intre timp, chatul ala clasic, Mirc sau ce mai era, a fost inlocuit de aplicatii tip Tinder. Aplicatia are marele avantaj al localizarii. Pe Mirc cica vorbeai doua ore cu o gagica si aflai ulterior ca e din Timisoara.

Acum, va ziceam mai sus ca eu vad chatul, fie el in varianta Tinder, fie clasic, ca pentru pustani de liceu. Eh, problema chatului, lasand la o parte paranoia legata de psihopati si obsedati, este ca majoritatea celor care-s acolo au o minte cam de liceu. Stiti voi: exista varsta reala, biologica, si varsta psihologica. Varsta psihologica a unor astfel de oameni este, dupa mine, de maximum 20 de ani.

Asa am gandit eu mult timp. Intre timp, am deschis ochii si am vazut ca mai exista 2 categorii de oameni care folosesc chatul: disperatii si ciudatii. Nu, categoriile astea nu se exclud unele pe altele, poate fi un ciudat disperat si cu minte de pustan. Dubioasa combinatie, insa nu as putea da verdictul ca este si total neatragatoare. Dimpotriva chiar.

In comedia Chat Chat Chat intalnim mai multe tipologii de persoane gasibile pe chat. Partea misto cu astfel de spectacole este cea de dupa. Am povestit eu ideea spectacolului mai multor prieteni, iar reactiile lor au fost asa:

– Cei care NU folosesc chatul radeau cu gura pana la urechi si ziceau ca da, asa e, numai ciudati pe chat. Ciudati, dubiosi, nesiguri, tot tacamul.
– Cei care IL folosesc sunt in denial si spun ca nu toti sunt asa, ca gasesti si oameni ok acolo.

Mi se pare superba atitudinea. Daca tu NU ai folosit chatul/tinderul, te bucuri sa vezi ca cineva iti confirma ideile, in timp ce daca il folosesti negi ca spectacolul ar fi adevarat.

Dintre TOATE personajele intalnite in spectacol, va zic preferatul meu: cel care lucra la pompe funebre. Legat de aceasta meserie, eu am avut dintotdeauna o “problema”: cum ar putea un astfel de om sa isi gaseasca SATISFICATIA LA LOCUL DE MUNCA? Cum poate acest om sa gaseasca ceva pozitiv in ceea ce face? Eh, uite ca poate. Adica el lucreaza de fiecare data cu alti oameni. O minima satisfactie, nu?

Comedia Chat Chat Chat poate fi vazuta la Cinema Pro. Zic sa mergeti s-o vedeti si, daca sunteti curiosi, puteti sa va instalati ulterior Tinder. Am io vaga impresie ca veti da dreptate celui care a scris piesa (care, apropo, e spaniol, ceea ce inseamna ca specimenele cu pricina sunt globalizate, daca ma intelegeti :D). Salutari TEATRALE tuturor!

2 thoughts on “Chat Chat Chat

Leave a Reply

%d bloggers like this: