Critic de teatru nu imi place cum suna. Nu m-am considerat niciodata asa ceva, nu-mi place acest apelativ. Sunt pus la gramada cu ei, la spectacole bucurestene ori festivaliere de provincie, insa eu am vrut tot timpul sa ma diferentiez de ei. Eu nu scriu cronica de teatru, eu scriu impresii. Cat de relevante, valoroase si corecte sunt ramane sa stabileasca altii. Cand zic corecte nu ma refer la corectitudinea politica, stiu sigur ca nu sunt astfel, desi de jignit ma straduiesc sa nu jignesc pe nimeni. Cred ca si reusesc.
Cu diversi critici de teatru am interactionat mai mult offline decat online. La festivaluri in special, atunci cand ne intalnim la masa, schimbam cateva vorbe, impresii, despre festival, despre spectacole, despre organizare. Virtual nu prea comunicam, pur si simplu asa se petrec lucrurile.
Nu am adresele multor critici, de la ei nu am aproape niciuna, insa se mai intampla ca, din greseala, vreo piarista de teatru sa bage toate adresele in CC in loc de BCC, drept urmare am reusit sa aflu, in cateva randuri, lista cu adrese.
Personal, de fiecare data cand primesc astfel de emailuri studiez cu atentie lista. De fiecare data imi sar in ochi adresele gratuite. Nu doar ca unele sunt vechi, antice, caci inca mai intalnesc adrese cu @k.ro sau @hotmail.com, ci vorbim strict de ideea in sine: critic de teatru cu o adresa gratuita.
In cazul unora pot intelege: isi schimba locul de munca foarte des si le e lene sa-si tot mute mailul. Prefera sa dea un mail al lor, un gmail, yahoo sau ce-o fi el, si gata. Ei se identifica cu ei insisi, cum ar zice Hagi, nu cu emailul lor.
Sunt, insa, persoane care au blog/site propriu si care, cu toate astea, prefera sa se laude in continuare cu o adresa gratuita. Ai un .ro, ai platit eventual si tema, arata profi, citesti si recitesti textul de 5 ori inainte sa-l publici, totul pentru imagine, bineinteles, insa la contact apare o adresa de gmail, adica una pe care o poate face si un copil de 10 ani.
Nu imi dau seama daca acesti critici chiar nu stiu sa ca pot avea o adresa proprie de email ori pur si simplu refuza asa ceva, insa recunosc ca mi se pare ciudat sa trimit un mail oficial catre un gmail, yahoo ori hotmail. Iar sa dau mailul meu de yahoo catre un teatru mare din tara mi se pare rusinos.
Cand vedeti la o firma de hosting ca are in oferta gazduire email pentru afaceri puternice, sa stiti ca nu este deloc o fita. Nu este ceva nemaivazut, nemaiauzit. Insa trebuie sa tineti minte si ca este ceva absolut necesar.
In plus, vorbim despre niste oameni cu posibilitati financiare, nu despre un student care se hraneste doar cu 2 covrigi pe zi. Totodata, ca sfat gratis pentru ei, ar putea sa-si faca un email de Romania Libera, Adevarul sau pe unde or mai scrie ei, sa fie cu @RomaniaLibera.ro, si sa faca un redirect catre batranul lor yahoo. Ori ar putea sa plateasca la Google strict pentru o adresa de email personalizata.
Altfel, la modul serios, eu ma simt bine sa vad ca-s printre putinii cu adresa de mail personalizata. Ma face sa ma simt mai important, desi nu fac nimic special, nimic deosebit. Nu platesc nimic in plus la hosting pentru asa ceva.
Daca esti critic de teatru si n-ai inteles nimic din acest articol ma poti contacta in privat sa-ti explic cum sta treaba. Daca, insa, esti critic de teatru, ai inteles ce-am zis si nu te intereseaza, pot spune ca te invidiez. Brandul tau personal e mai valoros modul in care te prezinti. Pe bune, chiar ii invidiez.
Daca NU esti critic de teatru, ci esti blogger si ai adresa de email de gmail, atunci sincer iti spun ca iti dai singur cu stangu-n dreptul. As avea expresii mai colorate prin care sa prezint situatia, dar prefer sa n-o fac.