Eu cu cine ma marit? – Teatrul InDart – Teatru sub luna editia 7

Eu cu cine ma marit?
Autor: Silvia Gagu
Regia: Bogdan Gagu
Distributie:
Silvia Gagu
Ela Prodan
Ciprian Almasan
Alex Floroiu

Eu cu cine ma marit - Teatrul InDart - Teatru sub luna editia 7 cover

Eu cu cine ma marit – Opinie LaTeatru.EU

 

Petrecerea burlacilor, respectiv petrecerea burlacitelor mi se par cele mai absurde obiceiuri ce au legatura cu nuntile. Nuntile, in sine, ma deprima si ma enerveaza, insa cele 2 petreceri, vorba vine, mi se par culmea absurdului. Cumva, fiind vorba despre obiceiuri straine, nu au prins atat de bine in Romania, drept urmare am avut norocul sa nu particip la asa ceva. La nunti am mai fost, anul 2019 fiind, pentru mine, anul unui record de trista amintire: am participat la 2 nunti. Promit sa nu se mai repete.

Acum, ca sa fiu sincer, nu-mi imaginez ce as face eu la o petrecere a burlacilor. Sau, mai precis, nu stiu ce mi-as mai aminti de la o astfel de petrecere. Insa, cu maxima sinceritate va spun, toate filmele si spectacolele de teatru ce se fac bazandu-se pe aceste petreceri mi se par pe deplin meritate: pur si simplu sunt niste obiceiuri tembele care merita ironizate. Morala oricarui spectacol, inclusiv acesta, Eu cu cine ma marit, este fix asta: NU MAI ORGANIZATI PETRECEREA BURLACILOR/BURLACITELOR!

In cazul de fata, avem un dreptunghi amoros (geometrie in iubire, cum zice Delia): cei 2 miri, cea mai buna prietena a miresei si fostul prieten al miresei. Ce poate iesi din combinatia asta? Ma rog, la cate spectacole de teatru am vazut cu asa ceva, mintea mea ar zice ca poate iesi absolut orice combinatie, inclusiv cea mai nedorita dintre ele, adica sa ramana toate ca la inceput.

Nu va zic cum se termina povestea in acest caz particular, nu va zic nimic nici despre fostul sot al miresei, cu al sau rol cheie in toata ecuatia asta, ci va invit sa vedeti singuri si sa radeti cu gura pana la urechi.

Si pentru ca tot vorbim de ras, de comedie spumoasa, vreau sa va spun ca astfel de comedii se preteaza perfect pentru ideea de … Teatru sub luna. Este exact tipul de spectacol pe care vreau sa-l vad cu o bere in fata, la o masa de terasa si nu intr-un fotoliu confortabil dintr-o sala clasica de teatru.

In cazul reprezentatiei vazute de mine, din 9 iulie, au mai fost 2 elemente care au adus un plus de savoare spectacolului: alaturi era o petrecere de copii, iar la un moment a trecut o masina din care se auzea extrem de clar o manea celebra a formatiei L.A.. In plus, diverse sunete din jur, pasari si alte vietati, intregeau perfect peisajul. Desi aparent toate acestea deranjau, pentru mine toate au format un intreg unitar delicios. Exact asa cum atunci cand dormi sub cerul liber nu ar trebui sa te deranjeze ca te inteapa tantarii, ci ar trebui sa te bucuri ca simti ce inseamna cu adevarat sa dormi in natura.

Si inca ceva, strict legat de spectacol: astfel de spectacole au happy-end indiferent cum se termina. Indiferent cine cu cine ramane, toata lumea va fi la final fericita.

In final, va fac o destainuire: daca as fi organizator de nunti, as programa spectacolul Eu cu cine ma marit? atat la petrecerea burlacilor, cat si la cea a burlacitelor. Nu e nevoie de decor amplu, iar transportul dintr-o parte intr-alta nu cred ca ar fi problematic, ora de incepere ar fi in mod evidenta diferita. Sunt curios cate cupluri ar renunta la nunta dupa spectacol. Ori, cine stie, cate cupluri ar avea grija sa dea afara fostul/fosta din restaurant ziua urmatoare :)) (alte posibile efecte nu-mi vin in minte) Bine, totusi, ca nu sunt organizator de nunti.

Leave a Reply

%d bloggers like this: