Frumoasa poveste a TIRului portocaliu cu verde

Frumoasa poveste a TIRului portocaliu cu verde de Cornel Udrea
Regia: Crista Bilciu
Distributie:
Luiza Cobori
Sandra Simon
Anda Saltelechi
Dorin Eugen Ionescu
Locatie: Teatrul de Arta din Bucuresti

Frumoasa poveste a TIRului portocaliu cu verde – Opinie LaTeatru.EU

 

 

 

Stiti de cand nu ma mai uit eu la reality show-uri si, mai ales, de ce? De cand am aflat ca, de fapt, toate sunt regizate. Ma rog, eu intuiam chestia asta, dar la un moment dat am aflat-o in mod oficial. Totul este gandit dinainte, de la modul in care sunt alesi concurentii. Este valabil si la show-urile de talente, tip Vocea Romaniei ori Romanii au talent.

Juriile? O gluma: oamenii aia joaca, la randul lor, un rol. Unul e baiatul bun, altul e baiatul rau, una e gagica rea, alta e ingerasul. Unul trebuie sa fie musai erou negativ, sa faca glume homofobe, misogine, fara sa insemne neaparat ca el crede in ele. Mai degraba nu. Dar si daca el crede, tot a cerut voe conducerii inainte sa le faca.

Ceea ce vedeti in spectacolul Frumoasa poveste a TIRului portocaliu cu verde este exact ce am zis mai sus: un reality show devenit deja clasic. Organizatorii sustineau ca vor sa faca ceva inedit, extraordinar, nemaivazut. Practic, faceau ce fac aproape toate. Nimic nu este natural, nimic nu este real. Totul pentru audienta.

Nu zic nimic de personaje, toate 3 au farmecul lor, toate 3 suscita interesul. Mai este un alt personaj fabulos, Rodica, prezentatoare, in fapt un travestit, interpretat foarte bine de Dorin Eugen Ionescu. Va spun, insa, altceva: in acest spectacol este implicat publicul. TOT publicul.

In cazul meu, implicarea mi-a fost rasplatita cu frumoasa poza de mai sus, poza pe spatele careia am smuls autografele celor 3 actrite si al regizoarei. Voi pastra aceasta amintire.

In alta ordine de idei, va las 3 intrebari la care sa meditati, sa aveti raspunsul pregatit inainte de acest spectacol. Asadar:

1. V-ati duce la un reality show unde nu stiti ce urmeaza sa fiti pusi sa faceti? Daca da, de ce? Ce anume v-ar face?

2. Pentru cati bani as fi dispusi sa va dezbracati? Intr-un film, la TV, nu conteaza. Sau pentru ce altceva?

3. Ce ati fi dispusi sa faceti pentru audienta? Voi, ca producatori/realizatori de emisiune.

Incercati sa raspundeti la intrebarile de mai sus din perspectiva voastra personala, dar si din perspectiva altora. De ce credeti ca s-ar duce cineva (ca sa incercati sa intuiti cine merge acolo), pentru cati bani se dezbraca unii (si unele) si ce credeti ca ar fi dispusi unii sa faca pentru audienta.

Dupa ce incercati sa raspundeti la intrebari, mergeti sa vedeti Frumoasa poveste a TIRului portocaliu cu verde. Sunt curios cat de mult corespund raspunsurile voastre cu ce vedeti in spectacol. Pe mine chiar m-a pus pe ganduri, mai ales in privinta intrebarii numarul 3. MAI ales in privinta acelei intrebari. Pentru ca in loc de audienta puteti pune si trafic pe blog. Si raspunsurile, in cazul meu, devin din ce in ce mai greu de dat.

Voi mergeti sa vedeti Frumoasa poveste a TIRului portocaliu cu verde. S-ar putea sa aveti noroc si sa va intoarceti cu o amintire ca a mea. Sau cine stie ce alta amintire, nu neaparat fizica. Caci spectacolul acesta este plin de surprize. Salutari TEATRALE tuturor!

 

Leave a Reply