Ghici ghicitoarea mea … de vrei sa fii a mea – Teatrul Dramaturgilor Romani

Ghici ghicitoarea mea ... de vrei sa fii a mea - Teatrul Dramaturgilor Romani Afis

Ghici ghicitoarea mea … de vrei sa fii a mea
dupa Vasile Alecsandri
In cadrul proiectului initiat de PMB – Directia Cultura, Invatamant, Turism:
VOCEA TEATRULUI LICEAN BUCURESTEAN
VASILE ALECSANDRI – 200
Un spectacol de prof. MARIANA GHITULESCU
Asistent regie DIANA MIHALASCU
Muzica VALENTIN MANDRIC
Interpreteaza elevii Colegiului National de Arte „Dinu Lipatti” din Bucuresti:
TEODOR ANDREI
COSTINEL ANTONE
IULIANA BOANTA
RAZVAN CALIN
PETRU GEOROIU
ALEXANDRA GHICULESCU
SORIN NICULESCU
JACQUELINE STAN
Pian:
FABIANI PRCSINA
Cu participarea:
IZABELLA ADRIENN DEMETER (actrita)
ADRIANA ALEXANDRU (mezzosoprana)
DORIN ZACHEI (actor)
Vazut la sala Iosif Naghiu a Teatrului Dramaturgilor Romani

Ghici ghicitoarea mea ... de vrei sa fii a mea - Teatrul Dramaturgilor Romani

Ghici ghicitoarea mea … de vrei sa fii a mea – Opinie LaTeatru.EU

 

S-a nimerit sa vad, in 2 zile consecutive, 2 spectacole produse cu copii si adolescenti: dupa ce sambata, la Teatrul Excelsior, am vazut musicalul Cartea Junglei, un spectacol adresat cu precadere celor mici, duminica am avut placerea sa vad la Teatrul Dramaturgilor Romani o montare facuta cu elevii Liceului Dinu Lipatti, Ghici ghicitoarea mea … de vrei sa fii a mea. De aceasta data nu a mai fost vorba despre un spectacol adresat celor mici, tinerii actori de pe scena (ajutati de cativa profesionisti, dupa cum vedeti in distributia de mai sus) jucand pentru un public matur.

Fara sa aiba vreo legatura intre ele cele 2 spectacole, in mintea mea s-au format diverse legaturi, diverse asocieri si comparatii. Daca acum cativa ani as fi refuzat din start sa particip la astfel de spectacole, plecand de la premisa ca nu-mi sunt adresate, ca nu sunt pentru mine, acum pot sa spun ca aceste spectacole m-au incantat, mi-au schimbat starea. Copiii, mai mici sau mai mari, de pe scena mi-au dat o energie aparte, am iesit de la spectacole plin de voie-buna, cu un vibe pozitiv, ca sa ma exprim astfel.

Si ca sa vedeti cat de bune au fost cele 2 spectacole, iarasi le socotesc la pachet, termin scrierea acestui articol la cateva saptamani dupa ce l-am vazut, totul parand proaspat in minte. O poveste de acum aproape 200 de ani (spectacolul face parte din bicentenarul Alecsandri, in 2021 s-au implinit 200 de ani de la nasterea marelui scriitor) a fost excelent pusa in scena de tinerii si foarte tinerii actori. Acum, intr-o epoca in care granitele tind sa dispara, spectatorii au putut vedea un spectacol unde cei din Tara Romaneasca ii considerau straini pe … moldoveni. O poveste care are sens doar daca stii niscaiva istorie.

Mi-a placut si partea legata de vestimentatie, cum adica niste fete de boier sa se imbrace ca niste taranci? Cu ocazia asta mi-am amintit cat de bine se vand hainele traditionale, cat de apreciate sunt acestea. Mai vedeti aceste haine la tinerele din mediul rural? Nicidecum: ele au ajuns un lux, o eticheta, le porti nu pentru ca sunt mai ieftine, ci pentru a arata cine esti si in ce valori crezi.

Mi-a placut si de cei care au asistat la spectacol, Ghici ghicitoarea mea … de vrei sa fii a mea atragand un public usor diferit: fie oameni tineri si foarte tineri, probabil colegi si prieteni ai acelor de pe scena, fie persoane mai in varsta, care poate nu au mers foarte mult la teatru, insa in sala s-au comportat exemplar. Radeau si aplaudau la fiecare gluma, savurau fiecare replica, iar la final au fost URALE! Excelenta atmosfera. Energia aia pozitiva de care va ziceam la inceput a venit nu doar de pe scena, si din public.

M-as bucura ca acest spectacol, Ghici ghicitoarea mea … de vrei sa fii a mea, sa se joace si cu o sala 100% plina. Mergeti oricum sa-l vedeti, pentru ca merita. Iar proiectul in sine, teatru jucat de elevi de liceu, merita incurajat. Daca voi mai da de spectacole de genul, voi merge negresit sa le vad!

Leave a Reply