Insula Sclavilor

Insula Sclavilor de Pierre Marivaux
Distributie:
Arlequino: Marian Simion
Chleantis: Bianca Ioana Dumitriu
Ipichrate:  Dan Seevaldt Balasoiu
Euphrosine: Iulia Georgeta Popescu/Irina Enache
Trivelin:  Bogdan Dita/Alex Popescu
Triveline: Cristiana Savu/Alina Dumitrelea
Regia: Oswald Gayer
Locatia: Teatrul Logos
Durata: 90 de minute

 

Insula Sclavilor Teatrul Logos

Insula Sclavilor – Opinie LaTeatru.EU

 

Cumva, ideea spectacolului Insula Sclavilor ne-a venit, macar o data-n viata, tuturor. Cum ar fi daca cel care acum isi bate joc de noi, cel care ne considera un sclav, ar fi, macar pentru o zi, sclavul nostru?

Iar sclav, in intelesul actual, poate fi un om care depinde de tine. Te duci la o institutie a statului, sa zicem administratia financiara, si esti tratat ca ultimul om. Ca un sclav. Daca ai o meserie importanta, gen medic, atunci sunt sanse ca acea persoana sa ajunga la tine. In orasele mici sansele sa se intample asta sunt mult mai mari. Ce se intampla in acest caz? Cum te vei comporta cu ea? Vei cauta razbunare? Sau, dimpotriva, vei dori sa ii dai o lectie comportandu-te exemplar.

In acest sens trebuie sa va zic, ca o paranteza necesara, un banc. Cica un politist este fericit ca a prins-o pe fosta lui invatatoare traversand printr-un loc nepermis. Mandru nevoie-mare, politistul ii zice: Doamna invatatoare, de 30 de ani astept momentul acesta. Va rog frumos sa scrieti de 100 de ori “Este interzisa traversarea prin locuri nepermise, trecerea carosabilului se face doar la trecerile de pietoni marcate”.

Fix despre asta este spectacolul Insula Sclavilor. Este un loc, o insula, unde sclavii devin stapani si stapanii devin sclavi. Schimbarea este completa, sclavii vor prelua inclusiv numele si hainele fostilor stapani. Haina-n face pe om, nu-i asa?

Dupa spectacol, altfel o comedie foarte buna si foarte intensa, ramane intrebarea: noi cum am actiona daca in fata noastra ar aparea un om care s-a comportat urat cu noi? Am in minte cateva persoane. Norocul lor este ca nu am o meserie de care sa depinda viata lor.

Insula Sclavilor este un spectacol pe care merita sa-l vezi intai si intai pentru ideea din spatele lui. Restul detaliilor teatrale, cat de bine jucat este, ce decor, cum este regizat, trec in plan secund. Nu ca m-ar fi dezamagit. In articol am inserat 3 clipuri scurte, cu interpretarea spectacolului din cadrul Festivalului de la Oradea, plus trailerul spectacolului. Salutari TEATRALE tuturor!

Leave a Reply

%d bloggers like this: