Intre doua femei

Intre doua femei de Mihai Ignat
Regia: Andrei Cotarcea
Distributia:
Sidonia Bogomaz
Ioana-Ancuta Vochin
Locatie: vazuta la Cafeneaua Artea

Intre doua femei – Opinie LaTeatru.EU

 

Sunt unele filme, ca de altfel si unele spectacole, unde personajul principal lipseste. Se vorbeste despre el, el a generat toate problemele, dar efectiv nu apare. Nu-l vedem. Ni-l imaginam, ne facem o parere despre el prin intermediul consecintelor actiunilor sale. Dar nu-l vedem. Nu ni se arata.

In alta ordine de idei, intotdeauna cand un barbat inseala printre vinovati, in capul listei, se afla si nevasta. Cumva, amanta as pune-o in coada listei. “Daca nu eram eu, era altcineva”. Da, fix la asta ma gandesc de fiecare data cand aud de astfel de situatii. Barbatul e vinovat ca a cazut prada ispitei, nu-l absolva nimeni de vina, dar nevasta nu e deloc vinovata? Daca barbatul vrea altceva, nu cumva vrea altceva din cauza ta? Iar acel altceva nu este intotdeauna sexul. Sau nu doar sexul.

Fix asta vedeti in spectacolul Intre doua femei. Barbatul, personajul principal, nu apare, insa din cauza lui se intampla totul. Despre el se vorbeste, el genereaza totul, el este omniprezent.

Personajele, amanta si nevasta, sunt alese stereotipic: nevasta are in jur de 50 de ani, femeie trecuta prin viata, care, insa, se simte batrana. Vrea sa para la moda, vrea sa inteleaga noua generatie, insa nu reuseste in totalitate. Amanta este o tipa frumoasa, de 20 si ceva de ani, care are tot viitorul in fata. Nu este proasta, dimpotriva, este cat se poate de lucida si realista.

La modul cum au fost construite personajele, eu am empatizat mai mult cu ea, cu amanta. Vedeti voi exact de ce venise cu exactitate amanta si cum se termina totul.

Eu va zic doar atat: cand un barbat inseala, nu doar el si persoana cu care inseala sunt vinovati, ci si persoana inselata. Victima nu este in totalitate victima.

Si inca ceva: intotdeauna amanta trebuie sa fie mai frumoasa decat nevasta. Vorba unui clasic: sa te feresti de barbatul care are amanta mai urata decat nevasta. Nu e cazul aici, diferenta dintre ele fiind evidenta.

Mergeti (la spectacolul) Intre doua femei. Scurt si la obiect (spectacolul). Nu e musai sa-mi dati dreptate, puteti tine cu sotia, dar oricum ar fi, veti vedea un spectacol bun. Veti petrece o ora razand in hohote. Sau, daca ati trecut prin asa ceva, plangand. Ma rog, depinde de care a baricadei v-ati aflat :)) Salutari TEATRALE tuturor!

2 thoughts on “Intre doua femei

Leave a Reply