Iona – Tragedie in 4 tablouri de Marin Sorescu

Iona – Tragedie in patru tablouri de Marin Sorescu
Regia: Ilie Gheorghe
Distributie: Ilie Gheorghe
Locatie: Teatrul National Marin Sorescu din Craiova

Iona – Tragedie in patru tablouri de Marin Sorescu – Opinie GAZDUITA de LaTeatru.EU

 

Ce este teatrul? Teatrul este locul in care tu ca spectator traiesti emotia alaturi de artistii de pe scena. Poate sa fie o piesa dramatica, o comedie, musical etc.

In data de 17 Noiembrie, la Teatrul National “Marin Sorescu” din Craiova era pus in scena spectacolul Iona de Marin Sorescu, interpretat de unul dintre cei mai mare actori ai Oltenei, Ilie Gheorghe. Marin Sorescu declara: „Sunt un vechi admirator al actorului Ilie Gheorghe. În Iona el a făcut un spectacol extraordinar. Cred că-i cel mai frumos spectacol cu Iona care s-a realizat până acum.” După mai bine de douăzeci de ani de la premieră, spectacolul, apreciat chiar de autorul piesei la superlativ, se reia pe scena craioveană, în stagiunea 2016-2017

Nu era prima data cand mergeam la teatru dar ma simteam ca si cum o faceam. Fiind foarte nerabdatoare, am ajuns la teatru cu 30 de minute inaintea inceperii spectacolului si la recomandarea gazdelor am servit o ciocolata calda.

Timpul trecea si vedeam cum incet incet vin si ceilalti spectatori. Spre surprinderea mea am vazut ca o buna parte din cei care au venit la teatru erau tineri.

Luminile s-au stins, spectacolul a inceput. Fiecare cuvant de actor imi patrundea in suflet si ma golea de tot ce era dincolo de usile scenei. Eram acolo, il vedeam pe Iona si el pe mine. Timpul nu mai avea nici o valoare.

Intreaga piesa a fost una de exceptie. Puteam sa aplaud si o ora intreaga si tot nu multumeam indeajuns pentru spectacolul oferit.

Recomand ori de cate ori aveti ocazia sa mergeti la teatru sa vedeti “Iona” dar sa si cititi cartea.

“Un adevărat erou de teatru e dramaturgul care e jucat pe scenă, nu pe degete.” – Tudor Musatescu.

Autoarea acestui articol este Larisa Mustata, originara din Hunedoara, studenta in Craiova. Vazuse spectacolul acesta si-si dorea un blog bun si primitor pentru a o gazdui sa-si spuna impresiile 🙂 Am cunoscut-o la Gala Super-Blog 2016, de unde este si poza de mai sus. Ea poate fi citita pe sacalatorimblog.wordpress.com. Pe voi, cititorii mei, va invit sa vedeti Iona – Tragedie in 4 tablouri de Marin Sorescu la Teatrul cu acelasi nume din Craiova. Si va invit sa cititi si alte articole teatreale, despre spectacole din Bucuresti. Salutari TEATRALE tuturor!

One thought on “Iona – Tragedie in 4 tablouri de Marin Sorescu”

Leave a Reply

%d