La ginecolog de Diana Iarca

La ginecolog
Autor: Diana Iarca
Distributie:
Corina Dragomir
Laura Anghel
Raluca Gheorghiu / Mirela Jienescu
Diana Iarca
Alexandru Mike Gheorghiu
Regia: Alexandru Jitea
Locatie: Godot Cafe-teatru (SubScena)

La Ginecolog – Opinie LaTeatru.EU

 

Multa lume sustine ca romanii sunt experti in stat la coada. Comunismul i-a obisnuit si i-a facut sa vada altfel statul la coada. Ei, romanii, nu stau la coada precum francezii, italienii ori nemtii. Ei stau altfel la coada. Romaneste!

Nu stiu daca s-a facut, oficial, vreun studiu sociologic ori psihologic pe tema asta, insa eu am auzit o vorba extrem de interesanta: o locatie poate fi catalogata si in functie de oamenii care stau la coada acolo. Bineinteles, nu doar dupa oamenii care stau la coada, ci si dupa CUM se sta acolo la coada.

Acum, trebuie sa va povestesc un pic si despre mine: nu mi-a placut niciodata sa stau la coada. Cand eram mic, poate si din teribilism, cautam diverse pretexte pentru a nu sta la coada. Indiferent de locul in care urma sa stau la coada, luam dupa mine ghiozdanul. Invariabil, aveam teza, aveam lucrare, aveam chestii care nu suportau amanare, drept urmare saream, aproape de fiecare data, peste rand. Intre timp am crescut, desi mi-as dori sa pot sari peste coada, imi dau seama ca nu e bine pentru ceilalti, ca nici mie nu-mi convine cand altii fac asta, asa ca evit sa mai fac chestii de genul. Bine, nici pretexte nu prea mai gasesc, dar adevarul este ca nici nu ma straduiesc prea mult sa caut.

Totusi, trebuie sa recunosc ca nu am stat niciodata la coada la ginecolog. Si, sincer sa fiu, nici nu-mi doresc. Simt cumva ca e un teritoriu exclusiv feminin, un loc unde indiferent de ce fel de barbat esti, tot te vei simti strain. Intrus. Cel mult tolerat.

Cu toate astea, mi-ar placea sa aud discutiile de acolo, din curiozitate. Fix din acest motiv am si mers sa vad spectacolul La Ginecolog. Stiam exact ce voi vedea, o discutie pur feminina, la care participa, din greseala, si un barbat. Bine, eu nu stiam dinainte ce cauta acel barbat acolo, dar am intuit. Intuitia imi functioneaza, chiar daca unii spun ca ar fi specifica doar femeilor. Cum am intuit? Simplu: am citit descrierea, insa pe afis am vazut, la distributie, si un barbat. Putea fi doctorul, dar am intuit ca nu e el. In fond, daca-i vorba de o comedie, nu e normal ca vom vedea si un barbat de care sa se faca misto?

Fara sa va spun exact ce veti vedea, pentru ca asta veti descoperi singuri, va zic doar atat: glumele sunt la fel de bune pentru ambele sexe. Ca barbat nu te plictisesti, ca femeie s-ar putea sa te regasesti. Ori ai putea constata ca si tu cunosti astfel de persoane.

Finalul e un pic cam dubios, poate fortat, poate un pic scos din context, dar poate-s eu prea pretentios.

Oricum ar fi, mergeti La Ginecolog. La spectacolul ononim de la Godot, la el ma refer. Singurul motiv pentru care o sa va doara burta va fi rasul. Sau, ma rog, asa ar trebui. Daca aveti alte motive, apelati la medici, ginecologi ori de alta specialitate. Salutari TEATRALE tuturor!

Leave a Reply

%d bloggers like this: