Liftul Boys will be boys – M-Studio – Festin pe Bulevard 2018

Liftul Boys will be boys
Interpreti:
Deak Zoltan
Szekrenyes Laszlo
Veres Nagy Attila
Coregraf: Feher Ferenc
Muzica: Feher Ferenc
Tehnician lumini: Szabo Huba
Tehnician sunet: Chiritescu Gyorgy
Regizor tehnic: Bartók Eniko
Produs de M-Studio Sfantu Gheorghe, vazut la Teatrul Nottara, in cadrul Festin pe Bulevard 2018

Liftul Boys will be boys – Opinie LaTeatru.EU

 

Ati ramas vreodata blocati in lift? Ati avut vreodata frica de a ramane blocati in lift? Ori, dimpotriva, ati avut fantezia de a ramane blocat in lift cu o anume persoana? Liftul Boys will be boys  este un spectacol-dans, un spectacol coregrafic, despre 3 baieti care raman blocati in lift timp de 45 de minute.

Fara vorbe, fara dialoguri, fara scenografie sofisticata. Doar miscare. Un patrat, un lift si 3 persoane. 4 metri patrati, nimic mai mult.

Acum, de ce au ales baieti si nu fete ori o echipa mixta nu stiu. Si nici nu e relevant, din punctul meu de vedere. Luati-l ca atare, 3 baieti blocati in lifta timp de 45 de minute.

Si ganditi-va acum la ipostaza voastra, de spectatori. Eu m-am imaginat ca as fi un administrator de bloc care urmareste pe camera ce se intampla in lift. Da, am inteles ca exista in tara noastra asociatii de locatari care au pus camere de supraveghere pe holul blocului si in lift. Sa nu mai fie probleme. Lucru cu care, recunosc, sunt de acord, nu putem vorbi de initimitate in holul blocului. Fix asta suntem noi, ca spectatori: nu auzim ce vorbesc, nu stim daca urla sau vorbesc in soapta, ci doar II VEDEM. Le vedem miscarile, le vedem chipurile, vedem cum incep sa curga apele pe ei.

Nu va spun exact ce fac ei in spectacol si nu de teama unui spoiler, ci pur si simplu pentru ca este un spectacol ce trebuie vazut si simtit, nicidecum POVESTIT. Prefer sa va spun, insa, la ce ma gandeam in timpul spectacolului Liftul Boys will be boys 

Ma gandeam la motivele pentru care nu ar trebui sa acceptam faptul ca in lift nu ai semnal la telefon. Nu pentru a-l butona ori pentru a vorbi la telefon, ci pentru a putea anunta ca ai ramas blocat …

Ma gandeam la motivele pentru care anumite persoane nu merg cu liftul. Si la faptul ca o usoara tulburare psihica, claustrofobia, le este indirect benefica sanatatii: urcatul si coboratul scarilor este un obicei sanatos.

Ma gandeam la lifturile mai mult sau mai putin dubioase in care am urcat eu. De ramas nu am ramas (inca?) blocat, dar am intalnit lifturi care m-au dus la ultimul etaj, desi nu acolo voiam sa ajung, ori lifturi care m-au dus la parter cu o viteza nedorita.

Ma gandeam la persoanele alaturi de care am urcat in lift. Cand eram prin liceu si prin facultate aveam impresia ca am ghinionul sa nimeresc in lift doar cu persoane antipatice. Niciodata nu ma nimeream in lift cu o persoana a carei companie sa-mi placa. Poate d-aia nici n-am ramas vreodata blocat: pentru ca nu mi-am dorit indeajuns de mult asta :))

Ma gandeam daca eu as face ce fac acele personaje din spectacol. Ma gandeam daca nu cumva eu as sta nemiscat intr-un colt, pur si simplu in fund, asteptand sa fiu/fim eliberat/i.

Ma gandeam la ce as face daca as ramane vreodata blocat in lift. As mai merge cu liftul sau m-as apuca sa merg pe scari chiar si pana la etajele superioare?

M-am gandit, atunci cand am iesit, si la celebra gluma: In mall s-a produs o pana de curent din cauza careia 4 persoane au ramas blocate: 2 in lift si 2 blonde pe scara rulanta.

M-am gandit, la final, ca un spectacol de teatru nu trebuie neaparat sa-ti placa sau sa-ti displaca, ci trebuie sa te puna pe ganduri, sa te atinga. Daca reuseste acest lucru, atunci e un spectacol bun.

Si ma gandesc ca daca as revedea Liftul Boys will be boys dupa o luna gandurile mele ar fi altele…

Va sfatuiesc sa vedeti Liftul Boys will be boys. Nu stiu daca o sa va placa, nu stiu daca-mi veti multumi, dar stiu sigur ca n-o sa va lase indiferenti.

Leave a Reply

%d bloggers like this: