MultiFUNctionalii – Serviciul Roman de Comedie

MultiFUNctionalii – Serviciul Roman de Comedie
Cu
Catalina Grama – Jojo
Catalin Neamtu
Claudiu Maier
Cosmin Natanticu
Si
Toni Grecu
Locatie: Grand Cinema & More (Baneasa Shopping Center)

MultiFUNctionalii – Serviciul Roman de Comedie – Opinie LaTeatru.EU

 

Nu sunt atat de batran incat sa fi prins revelioanele de alta data, de dinainte de 90. La revolutie aveam 3 ani, varsta de la care un om are amintiri. Primele revelioane, pentru mine, au fost cele de la mijlocul anilor 90. Daca de primele nu-mi mai amintesc foarte bine, cele in care urmaream un singur post tv, nu acelasi lucru il pot spune despre revelioanele ProTV. Da, acest post de televiziune a revolutionat audiovizualul romanesc si indiferent ce i se poate reprosa fostului patron (director), meritele sale nu i le poate lua nimeni.

Primele formatii umoristice, care aduceau un suflu nou fata de actorii consacrati, erau Divertis, Vacanta Mare si, ca umorist de sine statator, Doru Octavian Dumitru. Nu pot localiza cu exactitate anii, stiu doar ca Divertis au fost primii si, poate cel mai important, inca tin minte multe glume auzite atunci.

Ca sa vedeti ce memorie am, am tinut minte numele ProCorlaTV, drept urmare, dupa ce am cautat asta pe youtube, am gasit cateva episoade. Va arat unul dintre ele, primul la cautari:

Pe langa asta, tin minte o gluma foarte misto, pe care o folosesc constant. La ei, la Divertis, suna cam asa: “noi nu avem premiu, ca altii, UN MILIARD; noi suntem mai tari si va dam un … BILIARD”. De fiecare data cand aud cuvantul BILIARD ma gandesc la chestia asta.

Acum, intre cele 2 formatii, Vacanta Mare si Divertis, era o usoara rivalitate. Nu stiu daca in ochii lor, dar in ochii publicului da. Vacanta Mare erau asociati cu vulgaritatea, in timp ce Divertis aveau glumele mai stilate. E drept, aveau foarte multe referiri politice, unii ziceau prea multe (nu ca Vacanta Mare n-ar fi avut).

Inca de atunci imi doream sa vad show-uri de-ale lor LIVE. Savuram Divertis si din fata micului ecran, dar eram convins ca sunt de zece ori mai misto live.

Imaginati-va ca a trebuit sa astept 20 de ani (sau mai mult) sa-i vad pe Divertisi live. Acum poarta numele Serviciul Roman de Comedie, iar show-ul vazut s-a numit MultiFUNctionalii. Si a fost FIX ca la tv, doar de 10 ori mai misto 🙂 Vorbesc serios, trebuie sa mergeti sa-i vedeti pentru a va convinge!

Acum, partea SI mai misto la show-urile live este ca acestea au si o mica parte de improvizatie. Daca ati fost la show-uri de improvizatie stiti cu siguranta la ce ma refer. Si stand-up, si teatru, si improvizatie, si cantat. Iar titlul, MultiFUNctionalii, este PERFECT: fix asta sunt actorii. Ma rog, eu as prefera termenul de MultiLateral Dezvoltati, dar ei au zis sa sune un pic mai capitalist. Imperialist, cum vreti voi sa spuneti.

Si inca ceva: publicul este si el implicat. Mai ales la final. Ca da, finalul trebuie sa fie memorabil. Nu va mai dezvalui nimic, va zic doar mica mea dezamagire: se joaca prea rar.

Tocmai din acest motiv trebuie sa dati fuga in Mall Baneasa, la Grand Cinema & More, sa vedeti MultiFUNctionalii de la Serviciul Roman de Comedie. MERITA! Salutari MULTIFUNCTIONALE tuturor!

Leave a Reply

%d bloggers like this: