Opt femei este despre minciuna

Opt femei de Robert Thomas
Regia: Andreas Merz-Raykov
Distributia:
Gaby (mama) – Cristina Stoica Ivanciuc
Mamy (bunica) – Victoria Cocias
Suzon (fiica) – Diana Roman
Catherine (sora lui Suzon) – Marina Palii
Augustine (mătuşa, sora lui Gaby) – Ioana Calota
Madame Chanel (bucătăreasa) – Anca Bejenaru
Louise (fata în casă) – Raluca Juganaru Grosu
Pierrette (o vizitatoare neașteptată) – Laura Anghel
Muzica: Tibor Cári
Scenografia: Alexandra Mazgareanu
Asistenta de regie: Alma Andreescu
Mişcarea scenică: Roxana Colceag
Light-design: Alexandru Mazgareanu
Durată: 2h 15min (cu pauză)
Locatie: se joaca la Teatrul Nottara din Capitala

Opt femei – Opinie LaTeatru.EU

 

O casa din pustietate, unde se ajunge greu. Din N motive, in acea casa, intr-un anumit moment, se afla opt femei. Opt femei de toate varstele care trebuie sa afle care dintre ele este vinovata pentru crima. Caci da, in acea casa se afla si un cadavru. Trebuie sa fi fost una dintre ele, nu a intrat nimeni strain in acea casa. Dar cine? Nu e nimeni neutru, legaturile cu exteriorul sunt anulate (cablul de la telefon este taiat), iar straini nu au intrat in acea casa. Cine sa fie? Care sa fie motivele? Ce secrete ascund toate aceste opt femei?

Dupa acest text s-a facut si un film (regizat de celebrul Francois Ozon), film ce a obtinut 3 premii si 4 nominalizari in acel an (2002). Un text ofertant, de origine frantuzeasca, care scoate in evidenta calitatile actritelor. Un text, din pacate, extrem de actual si astazi. Un spectacol, de fapt, despre secrete, minciuni, despre bani si iubire, despre egoism, despre desfranare, despre avarism.

Spectacolul de la Nottara a avut, insa, si cateva momente inedite. Fara sa intru in detalii, spun doar ca nu au avut drepturi asupra melodiilor din spectacol, drept urmare au recurs la un artificiu extrem de simpatic. Nu vi-l dezvalui, va spun doar ca, dupa mine, actritele au fost foarte bine alese pentru rolurile in cauza, foarte convingatoare, dar deloc convingatoare atunci cand au trebuit sa cante. Noroc ca momentele muzicale au fost extrem de putine.

Apropo, din punctul meu de vedere, titulatura de Comedie politista contine in ea un ditamai spoilerul. Trecand peste acest aspect, mergeti sa vedeti Opt femei la Teatrul Nottara si nu veti regreta. Poate doar finalul, pe care personal nu-l gust. Salutari TEATRALE tuturor!

 

One thought on “Opt femei este despre minciuna”

Leave a Reply