Marina Ivan: Punguta cu doi bani

Punguta cu doi bani

 

Si-au trait fericiti pana la adanci batraneti… Sigur, veti crede ca e vorba despre un el si o ea. Insa povestea mea incepe astfel: “A fost o data o fetita cu ochi mari si nasul in vant. Avea numai trei anisori cand mamica ei i-a pus ABCDarul in mana. O carte mov, cu imagini multiple si o puzderie de cuvinte noi, ce aveau sa-i umple capsoru-i brun, de fantastic si curiozitate. Stia ca trebuie sa asculte de mami si sa invete fiecare lectie, caci urma sa vina Mosul. Altfel, nu mai primea niciun cadou… 25 decembrie 1996. Fetita constiincioasa cu ochi patrunzatori, se trezeste nerabdatoare, sa vada ce i-a adus Mos Craciun. Sub brad erau jucarii, dulciuri si o carte: “Punguta cu doi bani”, de Ion Creanga. Fetita s-a repezit sa apuce cartea, dar a cazut. Era prinsa sub teancul de jucarii. Vazand ca la doar doua luni de la ‘accident’, fetita stia pe de rost povestea, parintii au decis ca era cazul sa-si intalneasca eroii. Si unde altundeva mai potrivit, decat la teatrul de papusi?!

Asa incepe adevarata poveste de dragoste dintre el si ea, dintre cocosul curajos si fetita, dintre scena si ochii-i stralucitori, plini de emotie, ce se plimbau stanga-dreapta, urmarind fiecare miscare a mosneagului, fiecare pas al cocosului.

Era o sala mare, cu multe scaune. Ca un labirint. In fata, se zareau chiar de la intrare, o casa… ba nu! Doua case si o margica ratacita.

De-atunci, a stiut ca asta va fi refugiul ei. Lumea fascinanta a povestilor de pe scena de teatru.

23 martie 2016. Teatrul National Bucuresti. Fetita cu parul brun de-acum 20 de ani este astazi femeia blonda cu ochi mari, acelasi copil curios si nerabdator sa descopere cele mai noi aventuri ale teatrului.

“Cucuriguuu! boieri mari, Dati punguta cu doi bani!”

Marina Ivan Punguta cu Doi Bani

Articolul Punguta cu doi bani a fost scris de catre Marina Ivan. Daca iti mai amintesti primul tau contact cu teatrul, poti trimite un articol care va aparea aici, pe LaTeatru.EU. Salutari TEATRALE tuturor!

Leave a Reply

%d bloggers like this: