Scapa-ma de nevasta-mea – Teatrul In Culise

Scapa-ma de nevasta-mea - Teatrul In Culise POSTER

Scapa-ma de nevasta-mea
de Terry Roueche
Regia: Adam S. Q. David
Distributie:
Ruxandra Coman
Francesca Fulop
Dorin Enache
Cosmin Gaspar

Scapa-ma de nevasta-mea

Scapa-ma de nevasta-mea – Opinie LaTeatru.EU

 

Scapa-ma de nevasta-mea este un nou episod din serialul Ce bine ca nu m-am insurat. Serios: am facut multe boacane la viata mea, multe chestii pe care le regret, insa printre deciziile bune pe care le-am luat la loc de cinste se afla si aceea ca nu m-am insurat. La egalitate se afla cea privitoare la faptul ca nu sunt angajat si nu am sef. Egalitate perfecta as zice.

Pe scurt, povestea spectacolului Scapa-ma de nevasta-mea este urmatoarea: un tip vrea sa divorteze, insa nu vrea ca nevasta sa-i ia jumatate din avere. Nu doar banii pe care-i are in cont sunt problema, ci si firma la care a muncit din greu. El are deja o amanta, una nu prea desteapta de felul ei, deci nu ar ramane chiar in pom din acest punct de vedere. Doar ca vrea sa faca in asa fel incat divortul sa fie din vina ei, nu a lui.

Pentru acest lucru, pune la cale un plan dubios: isi roaga cel mai bun prieten al lui sa se dea la nevasta-sa, sa o seduca, sa faca si sex, totul urmand a fi filmat. Filmarea, evident, urmeaza sa ajunga ca dovada la proces.

In mod cert socoteala din targ nu se potriveste cu cea de acasa, insa nu va pot spune ce anume a mers gresit si cum se termina totul.

Revenind la partea personala, constat ca din ce in ce mai multi prieteni casatoriti se plang ca nu mai pot iesi din inchisoare. In functie de gravitatea situatiei, unii vor ca nevasta sa ceara divortul, ii doresc raul (ori macar soacrei, principala problema) ori pur si simplu declara ca n-ar fi trebuit sa se insoare. Ceea ce ma face pe mine sa spun, de fiecare data: Dar cin’ te-a pus?

Nu luati de bune chestiile din spectacol. Putini oameni ar reactiona cum o fac personajele. Nu zic ca nu e realist, evident ca se poate intampla, evident ca putem intalni astfel de personaje, insa eu nu cred ca cunosc astfel de persoane.

Mi-au placut toti actorii, mi-a placut suspansul si mi-a placut, din punct de vedere teatral, faptul ca personajele luau tot timpul cele mai neasteptate decizii. De fapt asa cred ca a fost gandita povestea: Personajul a ajuns in situatia asta, care este lucrul pe care aproape nimeni nu l-ar face? Apai, hai sa-l faca personajul meu!

In final, un ultim gand: oare ar trebui sa-ti judeci nevasta in functie de cum reactioneaza dupa ce o duci la spectacolul Scapa-ma de nevasta-mea? Serios, eu chiar va recomand sa va duceti nevasta aici si sa vedeti cum reactioneaza si cum interpreteaza invitatia voastra. Eu as face asta, dar imi lipseste personajul principal, adica nevasta. Nu ma plang, dimpotriva, ma laud.

ps: As incerca o chestie misto dac-as fi responsabil al Teatrului In Culise: as spune ca daca arati certificatul de casatorie primesti inca un bilet. As incuraja barbatii sa-si duca sotiile la Scapa-ma de nevasta-mea. Nu stiu daca e discriminare, as zice ca nu. Cei necasatoriti pot merge, eventual, cu nevasta … altuia 🙂

 

Leave a Reply