Un cuplu ciudat – Varianta feminina – de Neil Simon

Un cuplu ciudat – Varianta feminina – de Neil LaBute
Regia: Doina Antohi
Distributie:
Andreea Gramosteanu
Mirela Zeta
Ioana Barbu
Iulia Brezeanu
Doina Antohi
Andreea Samson
Andrei Mateiu
Catalin Babliuc
ScenografiaAnca Cernea, Ana Nedelcu
Locatie: Godot Cafe-Teatru

Un cuplu ciudat – Varianta feminina – Opinie LaTeatru.EU

 

De cate ori nu ati avut impresia ca prea mult bine strica. Prea multa bogatie, prea mult inteligenta, pana si prea multa curatenie. Da, ati citit bine, prea multa curatenie strica.

Nu o casa prea curata e problema, poate fi bine sa stai in ea, cat mai ales persoana care isi doreste curatenia in cauza. Acea persoana, de cele mai multe ori de sex feminin, devine, pe zi ce trece, din ce in ce mai maniaca. Isi doreste totul sa fie curat, viseaza fire de praf la 2 minute dupa ce a facut curat, spala vasele de 3 ori pe saptamana. Si, mai ales, ii innebuneste si pe ceilalti.

Partea cea mai trista cu astfel de persoane este ca ele au impresia ca asa este firesc, ele considera ca ceilalti sunt defecti. Cum adica, e normal sa fie mizerie in casa?

Cum este, de obicei, o femeie maniaca/obsedata cu curatenia? Pai, de cele mai multe ori, singura? Isi va goni din preajma ei atat un eventual sot, cat si eventualii prieteni/eventualele prietene. Bineinteles ca el/ele vor fi de vina, nu ea, care nu facea decat ce trebuia facut.

Acum, despre textul in sine al piesei nu zic mare lucru. Este Un cuplu ciudat – Varianta feminina, pe care eu l-am vazut fara sa fi vazut, in prealabil, varianta masculina. Nu stiu cat de bine sau de rau este, stiu doar ca l-am savurat pana la capat si, desi pare la prima vedere un spectacol predominant feminin, el poate fi lejer savurat si de barbati.

Si, pentru a nu mai fi acuzat de misoginism, personajele obsedate de curatenie pot fi si de gen masculin, acestia sfarsind la fel: singuri. Bine, poti fi singur si fara aceasta obsesie, dar asta-i alta discutie :))

Un cuplu ciudat – Varianta feminina se joaca la Teatrul Godot din centrul vechi al capitalei. Merita sa mergeti sa-l vedeti si sa-l savurati. Iar daca vedeti vreun fir de praf prin teatru, eu zic sa va duceti sa-l reclamati. Vedeti voi pe scena cine se ocupa de … curatenie :)) Salutari TEATRALE tuturor!

Leave a Reply