Viziuni – Oameni show – Teatrul de Comedie

viziuni oameni show teatrul de comedie afis

Viziuni – Oameni show de Marius Florea Vizante
Cu Marius Florea Vizante
In toate celelalte roluri:
Simona Strungaru
Gabriel Vatavu
Regia: Marius Florea Vizante
Scenografie si concept grafic: Daniel Radulescu
Compoziție & ilustratie muzicalt: Simona Strungaru
Costume: Marius Florea Vizante
Asistenta regie: Serban Georgevici
Consultație tehnica audio/video: Mihai Bogaciu
Se joaca la Sala Studio a Teatrului de Comedie

viziuni oameni show teatrul de comedie

Viziuni – Oameni show – Teatrul de Comedie

Despre spectacolele de teatru pe care le vad, si vad multe, credeti-ma, scriu fie imediat dupa, in seara respectiva (chiar daca nu-l public atunci il scriu si apoi il recitesc/corectez a doua zi), fie la minimum 1 saptamana dupa. Uneori trec saptamani bune. Din pacate, in unele cazuri, dupa 2 saptamani constat ca nu mai tin minte mai nimic din spectacol. Fidel principiului Niciodata nu-s eu de vina, dau vina pe spectacol si nu mai scriu despre el. Serios, deseori marea buba a spectacolelor este ca-s usor uitabile.

In cazul Viziuni – Oameni show de la Teatrul de Comedie, lucrurile stau cu totul si cu totul altfel: desi au trecut aproape 2 saptamani si multe alte spectacole vazute, eu am impresia ca l-am vazut ieri. Atat de bine mi-a ramas intiparit in minte, atat de mult m-a impresionat.

Din pacate, partea grea abia acum urmeaza pentru mine. Desi-l am in minte ca proaspat, inspiratia pentru a scrie despre el imi lipseste. Nu este vorba despre un blocaj mental, nu vreau sa ma laud, dar nu am mai avut de ceva timp asemenea blocaje (le am doar de Revelion/Paste, dupa pauze lungi de scris, nu-i cazul acum), ci este vorba de o presiune pe care spectacolul o pune pe mine: imi este un pic rusine sa scriu un articol slab despre un spectacol atat de bun. Iar aici este vorba de nuante, caci slab si bun sunt adjective destul de neclare. Deci imi e teama ca voi scrie un articol sec despre un spectacol spumos, ca as putea scrie un articol scortos, serios, despre un spectacol extrem de amuzant.

Care este, de fapt, intreaga filosofie a spectacolului? Pai intreaga filosofie a spectacolului se afla in cuvantul A (te) juca. Limba romana, nu mult diferita de alte limbi, foloseste acelasi cuvant pentru a descrie actiuni diferite: copilul SE joaca, actorul JOACA (pe o scena, in fata unor camere). Desi lucrurile sunt diferite, cine a ales acest cuvant pentru a descrie ambele actiuni nu a fost deloc un om prost. Dimpotriva: desi pentru adulti joaca pare neserioasa, pentru copii joaca este ceva cat se poate de serios, intregul univers al copiilor se afla in acea joaca si prin intermediul ei acelasi univers se mareste. In cazul actorilor, o chestie serioasa, extrem de grea, pare uneori … o joaca de copii, nu doar pentru ca actorii reusesc sa para autentici, naturali, cat si pentru zambetele care insotesc aceasta joaca.

La modul serios, nu mai vazusem de ceva timp un spectacol care sa semene atat de mult cu o joaca. Pe Marius Florea Vizante il stiu de pe TV, dar si de pe scena. Intamplator, vazusem cu o seara inainte spectacolul Numitorul Comun, la acelasi teatru (De Comedie), la aceeasi sala chiar (Sala Studio). Acest lucru mi-a permis sa pot face comparatia: daca in Numitorul Comun rolul este cat se poate de serios, complex, care sare de la seriozitate la copilarie, un fel de copil incomplet maturizat, in Viziuni – Oameni show acelasi actor se transforma si devine cu totul altul. Ma rog, transformarile apar chiar si-n timpul spectacolului, caci asa cum bine spune afisul, el joaca … toate celelalte roluri. Si o face atat de natural incat uneori te si sperii. Stateam sa ma intreb cate personaje poate intruchipa acelasi actor. Caci da, desi Marius Florea Vizante este un actor de comedie prin excelenta, el poate lejer interpreta si roluri serioase, complexe, fara sa para ca-i incorsetat, fara sa dea de inteles ca a facut, precum Tom Cruise, o Misiune Imposibila.

Si pentru ca tot va vorbeam despre cat de memorabil este acest Viziuni – Oameni show, trebuie sa va arat cu ce am ramas fizic de la acest spectacol.

Viziuni oameni show Diploma de campion

Asadar, daca vreti sa va intoarceti acasa cu o diploma de campion, mergeti sa vedeti Viziuni – Oameni show. Ma rog, aveti multe alte motive. Inclusiv faptul ca veti rade cu gura pana la urechi de la un capat la altul si, la final, veti iesi din sala de spectacol cu cateva intrebari interesante. Caci cele mai bune comedii sunt cele care te pun pe ganduri in timp ce te fac sa razi. Comedii, nu comedii romantico-siropoase, da?

Leave a Reply

%d bloggers like this: