Amandina cu frisca – Teatru la cinema

Amandina cu frisca
Text de Theo Herghelegiu
Distributie:
Olimpia Malai
Mihai Baranga
Cristi Toma
Nicolae Nastasia
Bogdan Costea
Victor Scoradet
Regia: Mihai Baranga
Sunet si lumini: Ionel Nitulescu
Productie si montaj film: Party Media
Producator: Teatru la Cinema
Spectacol live de comedie recomandat persoanelor cu varsta de peste 15 ani

Amandina cu frisca – Opinie LaTeatru.eu

 

Conform descrierii, spectacolul este adresat cu precadere celor din domeniul cinematografiei (si teatrului, in subsidiar). Un student, venit sa-si sustina licenta, este tocat marunt, efectiv terorizat, de o comisie din care fac parte persoane alese: doamna decan, domnul prorector si domnul conferentiar (cu totii FARA NUME). In spatele studentului, in plan departat, se afla coordonatorul sau, mic si fara dreptul de a interveni.

In teorie, este un spectacol despre tanarul cineast si despre ce se intampla in facultatile de actorie. Despre cum este inabusita, inca din fasa, orice urma de nonconformism, orice abatere de la buchia cartii, de la teorie.

In practica, insa, lucrurile nu stau cu mult diferit in alte facultati. Poate ca, intr-adevar, problemele-s mai accentuate in facultatile artistice, unde frustrarea este foarte mare (stiti voi, profesorii de film care nu au multe filme la activ, prin mainile carora trec toti viitorii actori ai tarii), doar ca nu sunt lipsite de probleme nici celelalte facultati, celelalte domenii.

Doamne decan, in genul celei din spectacol, pot fi intalnite in multe alte parti. La fel, prorectori extrem de profunzi, care in fapt nu zic nimic.

Iar marea problema, care nu se spune, dar este evidenta, este banal de simpla: studentul avea un coordonator fara pile. Cand un profesor vrea sa se razbune pe un alt profesor, cel mai simplu este sa se razbune pe studentii acestuia. Victima colaterala, cum s-ar spune. Iar el, studentul, daca si-a mai si permis sa se abata, fie si un milimetru, de la standard, de la litera cartii de teorie, oricare ar fi aceea, este expus.

Credeti ca profesori frustrati sunt doar la facultatile de actorie/regie? Credeti ca genii neintelese doar acolo intalnim? Credeti ca razbunari de genul doar in acel domeniu intalnim? Poate suna cinic, dar ar fi bine sa fie lucruri specifice DOAR acelor domenii. Dar nu sunt.

Probabil ati auzit de expresia, chiar daca incorecta literar, profesor-terorist, ori in cazul de fata decan-terorist, are un inteles cat se poate de propriu. Doamna decan era, la modul efectiv, terorista.

Legat de locatia de desfasurare, un spectacol despre un student/absolvent de regie DE FILM nu poate fi jucat intr-un loc mai potrivit decat intr-o sala de cinema. Sau, avand in vedere titlul, Amandina cu frisca, in fapt titlul filmului de licenta al studentului, s-ar putea juca intr-o cofetarie.

Iar decorul, daca va intrebati ce decor este la acest spectacol, este format din niste scaune si o masa. Atat. In plus, ecranul din spate este util. Sa vedem scurtmetrajul de absolvire al studentului. Ala problematic. Adica Amandina cu frisca.

Si, desi nu pare dupa nume, Amandina cu frisca este extrem de amuzanta. Serios. Trebuie sa va duceti sa va convingeti singuri de asta 🙂

4 thoughts on “Amandina cu frisca – Teatru la cinema

 1. Cea mai proastă piesa de teatru pe care am vazut-o..
  Raport calitate pret ??
  Nu exista calitate…piesa nu merita văzută nici macar “moca”…
  Nu inteleg de ce actorii accepta sa joace roluri atât de proaste…
  Nu inteleg de ce erau copii in sala in conditiile in care au fost rostite cuvinte vulgare….in mod repetitiv…de parca asta era o glumă bună.
  Nu am considerat ca este o comedie….nu am avut de ce rade…chiar am fost atât de dezamăgită de reclama buna care de dată asta….chiar e gratuită..
  .Am rămas cu un gust amar pt mult timp…nu-mi mai trebuie o piesă de teatru…v-a trece timp sa uit dezamăgirea.
  Aaaa…si sala era jumatate goală deși pe net figura cu bilete epuizate…
  Probabil sa se creeze impresia ca este o piesă foarte buna ..
  NU ESTE CAZUL!

  1. 3 observatii:

   1. Se zice SPECTACOL, nu piesa. Piesa e aia scrisa. CITESTI o piesi, te uiti la un SPECTACOL, la o punere a ei in scena.
   2. Nu stiu unde ai vazut tu spectacolul. Daca l-ai vazut in mall, sa stii ca este posibil sa se fi facut rezervari si oamenii sa se fi razgandit. Se intampla des.
   3. VA trece timp. Fara cratima.

 2. Oameni buni, daca doriti sa traiti penibilul live, va recomand calduros sa mergeti sa-l vedeti. Nu cred ca acest “spectacol” merita altceva , decat un mare ignore . Toma Caragiu GeorgeDinica,Dem Radulescu, Puiu Calinescu, se rasucesc in mormant , privind de acolo de sus, la ce dezastru de comedie am ajuns sa vizionam.

Leave a Reply

%d bloggers like this: