Familia Addams – Teatrul Excelsior – Excelsior Teen Fest 2019

Familia Addams Teatrul Excelsior POSTER

Familia Addams
Distributia:
Gomez Addams – Lucian Ionescu
Morticia Addams – Oana Predescu / Camelia Pintilie
Wednesday Addams – Ana Udroiu
Pugsley Addams – Matei Hotaranu
Unchiul Fester – Mihai Mitrea / Radu Mitrea
Bunica – Aida Avieritei
Lurch – Mircea Alexandru Baluta
Alice Beineke – Maria Alexievici
Mal Beineke – Doru Bem
Lucas Beineke – Dan Pughineanu
Stramosii:
Marchiza – Andreea Hristu
Clownul – Alex Popa
Mireasa – Iulia Samson
Soldatul – Dan Clucinschi
Balerina – Loredana Cosovanu
Gangsterul – Ovidiu Ușvat
Regia, coregrafia, costumele: Razvan Mazilu
Producția muzicală: Alexei Turcan
Decoruri: Sabina Spatariu
Lighting design: Costi Baciu
Peruci, machiaj: Octavian Mardale
Efecte speciale si machiaj prostetic: Scoala de Machiaj Prostetic
Asistent coregrafie: Monica Petrica
Consultant tango argentinian: Daniel Mandita
Asistent scenografie, recuzita: Andrei Sova
Pregătirea muzicala: Maria Alexievici
Corepetitori: Anca Saftulescu, Maria Alexievici
Video: Cristian Niculescu
Foto: Vlad Catana
Musicalul „Familia Addams” este prezentat printr-un acord special cu Theatrical Rights Worldwide, 122-124 Regent Street, Londra, W1B 5SA
Vazut la Teatrul Excelsior, in cadrul Excelsior Teen Fest 2019

Familia Addams Teatrul Excelsior

Familia Addams – Opinie LaTeatru.EU

Cand eram mic, eram mare fan Familia Addams. Desi Bacovia ori alte chestii creepy de genul, scuzati-mi romgleza, nu am apreciat, Familia Addams a fost ceva ce m-a atras din prima. Poate parea paradoxal, imbracamintea mea de zi cu zi nu duce pe nimeni cu gandul la Familia Addams, dar poate fix asta ma caracterizeaza pe mine: dubiosenia gusturilor.

E drept, Familia Addams am vazut ultima oara acum peste 10 ani, de fapt vreo 15, drept urmare vorbim doar de amintiri. Am vazut o punere in scena dubioasa, mai dubioasa decat insusi filmul omonim, la un festival de teatru cu … detinuti. Da, niste detinuti, nu dintre cei periculosi, bineinteles, au evoluat pe scena de teatru si, sincer va spun, au facut-o foarte bine. Festivalul cu pricina s-a desfasurat la Teatrul Nottara.

Revenind la Familia Addams, amintirile mele imi spun ca era vorba de un serial aproape infricosator. Ca singurul umor de care aveam parte era unul extrem de macabru. Cuvantul englezesc creepy mi se pare cel mai potrivit in acest context.

Atmosfera era un sumbra, iar glumele pe care le faceau cei din familie contrastau evident cu atmosfera generala. Fix din acest motiv radeai: nu doar datorita glumei, ci mai ales a contrastului evident.

Cand am vazut ca Teatrul Excelsior pune in scena Familia Addams, am avut un prim soc. M-am uitat apoi pe site si am observat ca scrie 12+. Socul era cauzat fix de acest lucru: daca spectacolul are DOAR indicativul 12+, inseamna ca nu este atat de intens precum ma asteptam. Precum mi-as fi dorit.

Un ultim gand m-a strafulgerat: oare cum va fi reliefat Cousin Itt? Dar The Thing? Daca ori cum au fost reliefate aceste personaje nu va spun. Va las sa le descoperiti singuri.

Ce va pot spune, insa, este marele soc pe care l-am avut: Familia Addams, din familia aia creepy, infricosatoare, devine o familie foarte vesela, in care nu ti-e frica sa intri. Cam asa se poate spune despre multi oameni: in aparenta sunt infricosatori, dupa ce ajungi sa-i cunosti ti se vor parea oameni normali. Extrem de misto.

Spectacolul, (semi)musical, este unul extrem de vesel. De efeverscent. De tineresc. Lucru absolut firesc avand in vedere specificul Teatrului Excelsior.

Ce este mai putin firesc, cel putin la prima vedere, este faptul ca vorbim despre aceeasi Familie Addams pe care o stim cu totii. Pe care o stiam si eu.

De fapt, exact cum va ziceam mai sus, pare o alta fateta a aceleiasi monede. Un alt unghi de abordare. Nu stiu daca asa este spectacolul original ori daca pur si simplu aceasta a fost abordarea Teatrului Excelsior, cert este ca rezultatul este mai mult decat agreabil.

Vizual spectacolul este superb. Auditiv la fel, caci vocile suna foarte bine. Singurul lucru care pe unii s-ar putea sa-i deranjeze un pic este limba: este efectiv un episod de Familia Addams dublat.

Nu zic, este foarte bine dublat, nu am nimic sa reprosez traducatorului. Doar ca unele glume nu au sens in limba romana. Va dau un exemplu: pe fiica celor 2 Addams o cheama Wednesday, drept urmare gluma Wednesday a crescut … a devenit joi suna extrem de dubios in limba romana. In engleza suna foarte natural.

Dupa ce am vazut punerea in scena a Teatrului Excelsior, una vesela, tinereasca, pozitiva, mi-as dori sa vad si o Familia Addams intunecata. Poate sangeroasa. Ok, nu la acelasi teatru, poate la altul. Nu stiu cum sta treaba cu drepturile de autor, eu imi exprim doar o dorinta personala.

Familia Addams Teatrul Excelsior Oana Nae

Ori poate Familia Addams a fost dintotdeauna asa de vesel/a si nu am receptat-o eu ca atare din cauza varstei. Sa-mi spuneti voi daca gresesc sau nu 🙂 La intrebarea mea puteti raspunde indiferent daca ati vazut sau nu punerea in scena de la Excelsior.

4 thoughts on “Familia Addams – Teatrul Excelsior – Excelsior Teen Fest 2019

Leave a Reply

%d bloggers like this: