Frumosul si bestiile – FF Theater

Frumosul si bestiile - FF Theater POSTER

Frumosul si bestiile
dupa un text de Aldo Lo Castro
Regia: Eduard Bot
Distributia:
Daniela Purcarea
Ioana Chelmus
Iulia Neacsu
Mara Stoian
Eduard Bot
Teo Dragan
Andrei Necula
Vazut la FF Theatre

Frumosul si bestiile - FF Theater

Frumosul si bestiile – Opinie LaTeatru.EU

 

Spun din start: am mai vazut o alta montare a aceluiasi text acum cativa ani (se pare ca au trecut 7 ani!), la Teatrul Nottara, unde s-a jucat cu numele de Tango monsieur. O comedie spumoasa, un text ofertant, care scoate in evidenta rolurile feminine.

Din punctul meu de vedere, textul este cel mai bine pus in scena cu actori tineri, cu tinere focoase, care isi asteapta cu nerabdare Don Juan-ul sa vina acasa.

Premisa probabil o stiti deja: un tip are 4 gagici, 4 femei, tuturor spunandu-le acelasi text. Fiecare era UNICA, era IUBIREA VIETII, era actuala ori viitoarea sotie. Cu 2 se casatorise deja, cu una stabilise deja nunta, in timp ce a patra era prea noua in peisaj.

Toate 4 primesc o telegrama ciudata, fiind convocate in acelasi timp in casa marelui Don Juan. In aceasta montare, pe Don Juan il cheama Marco Anselmi (desi in montarea precedenta vazuta de mine avea numele Carlo Spinelli). Cele 4 ar fi trebuit sa afle una de alta, sa se enerveze, sa se certe, sa se razboiasca. Doar ca socoteala din targ nu se potriveste cu cea de acasa. Asa ca in loc sa se enerveze si sa se razboiasca intre ele, cele 4 se coalizeaza, hotarand sa se razbune pe Marco. Cum anume fac asta si cum se termina totul ramane sa descoperiti singuri.

Acum, cateva cuvinte, observatii, despre aceasta noua montare intitulata Frumosul si bestiile:

  1. Imi place enorm titlul. Nu stiu care-i titlul original, dar pot spune ca acest titlu este foarte sugestiv. Foarte potrivit. Foarte agresiv. Foarte amuzant. Foarte suculent. Foarte bine gasit. Excelenta alegere.
  2. Imi place faptul ca spectacolul este foarte scurt. A fost scurtat mult, simplificat, lucru care aduce un plus de dinamism. Nu are momente moarte, nu are timp sa te plictiseasca. Iti arata exact ce trebuie sa iti arate, restul fiind “taiat la montaj”. Ceea ce nu poate decat sa ma bucure.
  3. Mi-au placut mult cele 4 tipe, fiecare fiind aproape stereotipica pentru ceea ce reprezentau ele. Nu intru in detalii, nu vreau sa va stric placerea vederii spectacolului. Spun doar ca-s extrem de bine alese actritele, ele evolueaza extrem de bine, iar rezultatul este unul excelent.
  4. Pentru mine, Frumosul si bestiile este primul spectacol vazut de mine in sediul FF Theater din Centrul istoric. Ii mai vazusem in carciumi (imi scapa numele), acum i-am vazut intr-o sala de teatru, fie ea inghesuita, fara fotolii, cu scaune micute si pliabile. Sala in sine mi-a placut mult, spectatorii putand sta in 3 parti, 3 unghiuri diferite, 3 perspective diferite as zice. Cateva scaune sunt la etaj, candva o sa merg si acolo, sa testez si perspectiva aceea. Mi-a placut sala, are un vibe bun, placut, iar faptul ca PRIMUL spectacol vazut acolo mi-a placut mult este o mare bila alba. O voi asocia mult timp de acum inainte cu acest spectacol.
  5. Centrul istoric este special, este diferit. Are un vibe aparte. Cineva-mi spunea mai demult ca teatrele din centru vechi (ma rog, centrul istoric, ca sa fiu mai precis) sunt CONDAMNATE sa monteze cu precadere comedii, caci acea zona cere comedii. Te duci in centrul vechi ca sa te simti bine, sa te distrezi. Frumosul si bestiile corespunde, pare un spectacol care se potriveste perfect in peisajul centrului vechi. Un spectacol care pare a se potrivi perfect chiar si spatiului in care se joaca. O noua alegere corecta, deci.

Mergeti si voi sa vedeti Frumosul si bestiile, un spectacol excelent, pe care nu veti regreta ca l-ati vazut. Are un titlu foarte bun, o distributie excelent aleasa si o durata numa’ buna sa te energizeze si sa-ti dea o stare buna, pozitiva. Stare pe care, ulterior, o puteti accentua cu niste beri multe in zona. Daca sunteti acolo pe acolo …

Leave a Reply