Common Lives – Teatrul InCulise

Common Lives - Teatrul InCulise AFIS

Common Lives de Theo Herghelegiu
Regia: Cristian Bajora
Distributie:
Gwendoleen Cepraga
Claudiu Popovici
Spectacol produs de TeenMedia Academy, pus in scena de Teatrul InCulise la Artist Cafe

Common Lives - Teatrul InCulise

Common Lives – Opinie LaTeatru.EU

 

De cate ori ati avut impresia ca orice vi s-ar intampla, sunteti neimportanti? Ca oricat v-ati stradui, nu iesiti nicicum in evidenta.

Multi au impresia ca vor iesi in evidenta facut ceva penal, insa atunci cand ajung la inchisoare constata ca, de fapt, sunt multi ca ei.

In sens contrar, ai impresia ca cei scosi in fata, despre care s-au scris carti, s-au facut filme ori spectacole de teatru, sunt mult mai putin interesanti decat esti tu. Ori decat persoane pe care le cunosti tu. Uneori, ai impresia ca de fapt e invers: ca in fata sunt scoase persoanele neinteresante, in timp ce alea mai interesante sunt ignorate. Este, parca, un plan facut de cineva in acest sens.

Ca sa va dau un exemplu elocvent, am vazut nu demult filmul Licu, povestea unui batran extrem de simpatic. Nu conteaza exact de ce era simpatic, ideea era ca el trecuse prin niste dictaturi, trebuise sa se adapteze mai multor lumi complet diferite. Nu despre asta vreau sa va vorbesc aici, ci despre altceva. Asadar, tin minte ca vreo 2 persoane mi-au zis dupa film ca ei cunosc batrani cu povesti mult mai relevante, mai importante, mai spectaculoase. Nu toti au, insa, rude in industria filmului, ar zice rautaciosii. Habar n-am cata dreptate au acestia.

Spectacolul Common Lives mi-a adus aminte de lucrurile de mai sus, dar mi-a mai adus aminte ceva: chiar si cuplurile formate din persoane interesante devin banale la un moment dat. Sa nu credeti ca doi oameni interesanti, cu povesti de viata fascinante, duc o viata de cuplu atat de interesanta. Dimpotriva ar zice unii.

Acum, ca am tot vorbit pe blogurile mele, in special pe cel de carte, despre criminali, cu precadere despre criminalii in serie, trebuie sa va spun faptul ca mult timp am trait cu impresia ca ei sunt cei mai interesanti oameni. Ca oricum, sunt diferiti. Nu stiu daca e neaparat de dorit sa traiesti alaturi de unul, dar credeam ca macar nu te plictisesti.

De ceva timp, hai sa zic de maximum 1 an, am constientizat ca de fapt nu e asa. Ca multi oameni interesanti pot fi, de fapt, neinteresanti in multe aspecte. In viata de cuplu de pilda. Care viata de cuplu are regulile ei proprii, daca-mi este permisa exprimarea.

Nu va zic nimic despre personajele din Common Lives. Nu va spun de ce mi-am amintit de toate astea. Va spun doar ca e un spectacol scurt si intens. Si ca el nu s-ar fi putut juca in alt loc decat Teatrul InCulise. Anti Love Story a fost inceputul perfect pentru noua viata a teatrului, iar Common Lives este o continuare la fel de logica, de fireasca.

Serios, chiar nu vad Common Lives jucat pe scena unui teatru clasic, cu traditie. Asta nu inseamna ca este un spectacol slab. Dimpotriva chiar. Spun doar ca este diferit, ca are decor ultra-minimalist si ca este din multe puncte de vedere specific Teatrului InCulise.

Mergeti sa vedeti Common Lives, sa-mi spuneti daca am sau nu dreptate.

One thought on “Common Lives – Teatrul InCulise”

Leave a Reply

%d bloggers like this: