Anti Love Story – Teatrul InCulise

Anti Love Story de Stefan Caraman
Regia: Cristian Bajora
Distributie:
Ionut Iftimiciuc
Mădălina Bors
Andrei Bibire
Teodora Calagiu
Radu Catana
Adrian Ionescu
Radu Mateuca
Gabriela Alexandru
Serban Melnic
Tamara Roman
Alex Vlad
Gratiela Popa
Vlad Radescu
Se joaca la Artist Cafe (la etaj, in cadrul librariei Diverta Lipscani), fiind produs de Teatrul InCulise

Anti Love Story - Teatrul InCulise

Anti Love Story – Opinie LaTeatru.EU

 

Teatrul InCulise si-a schimbat de cele mai multe ori sediul. Fara sa mai pun la socoteala locatiile in care a functionat inainte sa il frecventez, eu am prins cel putin 5 locatii ale acestui teatru: la Natiunile Unite, in acel subsol simpatic unde initial imi placea la nebunie faptul ca nu era semnal la telefon; in La Scena – Teatrul Arca, un loc unde acum functioneaza un club; in Cooper’s Pub, pe Hristo Botev; acum, la Artist Cafe. Plus, in perioadele in care nu avea sediu, in teatrele pe unde erau gazduite spectacolele lor. Ultima oara, de pilda, am (re)vazut Clinica Sinucigasilor la Teatrul Dramaturgilor Romani.

Teatrul In Culise a fost dintotdeauna un teatru diferit, un teatru unde vezi spectacole pe care cu greu le-ai putea vedea in alta parte. Scrisori catre Rita, un spectacol pe care l-am vazut de 2 ori, in 2 locatii diferite, imi pare spectacolul emblematic al acestui teatru. Spectacolul-etalon. Care spectacol, apropo, am vazut ca a revenit in repertoriul frumosului teatru.

Si pentru ca tot vorbim despre Stefan Caraman, autorul scrisorilor catre Rita, Anti Love Story, primul spectacol vazut in noua locatie din centrul vechi, este tot un text al acestui autor.

Ce vedem, de fapt, in acest spectacol? Pai vedem practic 6 povesti defecte de dragoste. Sase povesti in care dragostea fie a disparut, fie nu a existat niciodata. Sase povesti care au nevoie de dragoste.

Toate se petrec in prezenta unui AntiCupidon interpretat perfect de Ionut Iftimiciuc. Despre mine se spune ca-s cupidonul perfect, ca-s in zodia corespunzatoare, a sagetatorului. Momentan am 3 cupluri, 6 persoane cuplate datorita ori din cauza mea. Nu ma bucur deloc de acest lucru, mi-as dori sa joc rolul anticupidonului. Rol care altfel m-a uns pe suflet din absolut toate punctele de vedere.

Nu va zic toate scenetele despre ce sunt, ci va dezvalui doar doua dintre ele: una dintre ele este cu doi barbati frustrati, unul insurat si altul burlac, care-si disputa femei pe care oricum nu le pot avea; o alta este despre un cuplu de indragostiti care-si petrec viata in online si care efectiv nu au niciun subiect de discutie. Am intalnit in viata mea toate aceste tipuri de persoane, am dat candva de un cuplu despre care aveam impresia ca se uita la meme-uri pe internet chiar si cand fac sex, atat de lipiti de telefon erau; totodata, persoane care se agata femei si vor sa cucereasca indiferent de statutul lor marital intalnesc constant. Masculi autentici, cica.

Acest articol, un anti-articol despre Anti Love Story, o anti-recenzie, sta in draft de saptamani bune. Mi-am amintit astazi de el pentru ca urmeaza sa vizitez din nou frumosul teatru. Urmeaza o vizita InCulise, unde urmeaza sa vad alte doua spectacole, sper eu la fel de interesante: Common Lives si Auditia. Ca sa intelegeti de ce este relevant dupa cat timp am scris articolul, dupa ce am intrat in drafturi, am sters tot ce scrisesem despre spectacol si am scris acest articol de la zero. Surprinzator, mi-l amintesc ca si cum l-as fi vazut ieri. Momentan, a trecut testul timpului, test pe care putine spectacole il trec cu adevarat.

Mergeti sa vedeti Anti Love Story, mergeti InCulise. Nu veti regreta, o sa va ramana in minte si cu siguranta o sa va doriti sa reveniti la locul faptei.

Despre Anti Love Story cititi un (anti)articol pe bune pe MuzeSiArme.RO.

 

2 thoughts on “Anti Love Story – Teatrul InCulise

Leave a Reply

%d bloggers like this: