Milionul nepoatele si milionara – Teatrelli – Creart

Milionul nepoatele si milionara De Ken Ludwig
Distributie:
Adela Marculescu
Stefan Velniciuc
Cosmin Selesi/Alexandru Prica
Lucian Ghimiși
Raluca Ghervan
Adelina Toma
Valeria Stoian
Adrian Gheorghe
Alexandru Prica/Alexandru Vlad Munteanu
Vlad Linta
Timotei Grămesc
Regia: Serban Puiu
Scenografia: Luana Dragoiescu
Se joaca la Teatrelli – Creart

Milionul nepoatele si milionara – Opinie LaTeatru.EU

 

Despre unii batrani, barbati sau femei, dar cu precadere femei, se spune ca spre finalul vietii mai valoreaza doar cat contul lor in banca. Totodata, cu inaintarea in varsta, acestia nu prea mai sunt luati in serios. Lumea are impresia ca-s prosti, ca-s surzi, ca-s orbi. Fiecare crede ca-l duce pe al batran de nas foarte usor. Ori, dupa caz, pe a batrana.

Uneori, insa, batranii au chef de joaca. De gluma. Si-i pacalesc pe cei tineri de acestia din urma raman masca. Raman socati.

Povesti despre mosteniri avem o gramada. In film, cu finaluri tragice deseori, ori in teatru, cu precadere in comedii bulevardiere.

Milionul nepoatele si milionara este o piesa deja clasica, veche, care are, insa, marele avantaj de a putea fi usor pusa in scena si in zilele noastre. Usor adaptabila, ii pot fi adaugate oricand telefoane mobile, laptopuri, internet si devine instant o poveste petrecuta in zilele noastre.

Ce este interesant, de-a dreptul fascinant, este varietatea de personaje, toate extrem de bine conturate, ce ni se perinda in fata noastra. La o comedie bulevardiera te-ai astepta mai putin la asa ceva, te-ai astepta la chestii mai usoare si personaje mai superficiale. Ceea ce nu este cazul.

Pe scurt: o batrana milionara da un anunt public, in ziar, ca este pe moarte si ca isi lasa averea unor nepoate pe care nu le-a mai vazut demult si care nu stie cum arata. Doi tineri extrem de dubiosi vad acest anunt in timp ce erau in tren si decid sa isi incerce norocul. Unul dintre ei era actor, drept urmare ii era mai usor sa … joace un rol.

Problema este ca cei 2 barbati trebuiau sa se dea drept FEMEI. Lucru dificil chiar si pentru un actor.

Va las pe voi sa descoperiti cum se termina toata mascarada, toata COMEDIA (atentie cum puneti accentul). Veti descoperi singuri cine erau, de fapt, cele 2 nepoate si cat de bolnava si muribunda era, de fapt, batrana.

La fel de interesant precum varietatea personajelor este si alt aspect: varietatea generationala a actorilor. De la actori foarte experimentati, veterani ai scenei, precum Adela Marculescu si Stefan Velniciuc, actori maturi, precum Cosmin Selesi si Lucian Ghimisi, pana la actori tineri, precum Raluca Ghervan, debutanti, precum Valeria Stoian si chiar studenti ori proaspat absolventi, precum Vlad Linta, Adelina Toma ori Alexandru Prica.

Cu totii formeaza un mix actoricesc excelent. Rezultatul final, spectacolul, este pe cat de agreabil, o comedie foarte buna, pe atat de interesant ca personaje.

Personal, am gasit multe asemanari intre Milionul nepoatele si milionara si Arsenic si Dantela veche. Ulterior am aflat si de ce: este acelasi regizor, Serban Puiu. Bine, mai sunt si cativa actori comuni, in frunte cu veteranii Adela Marculescu si Stefan Velniciuc.

Ah, si inca ceva: exact la fel ca-n cazul Spectacolului Arsenic si Dantela Veche, si acesta, Milionul nepoatele si milionara, merge foarte bine la un teatru cafenea. Teatrelli de la Creart pare a fi gazda perfecta pentru acest spectacol.

Mergeti, deci, sa vedeti Milionul nepoatele si milionara. Aveti multe alte motive in afara celor invocate de mine. Vizionare placuta!

 

One thought on “Milionul nepoatele si milionara – Teatrelli – Creart”

Leave a Reply

%d bloggers like this: