Romanian comic book – Sketch comedy by Improvisneyland

Romanian comic book - Sketch comedy by Improvisneyland POSTER

Romanian comic book – Sketch comedy by Improvisneyland
Distribuție:
Axel Moustache
Pavel Barsan
Radu Ciobanasu
Andreea Moustache
Coordonator: Catalin Cosarca
Romanian comic book – Sketch comedy by Improvisneyland este organizat de Syarela Arts, The Creative Moustache si Improvisneyland; a fost gazduit de Sala Media a TNB, unde l-am vazut pe data de 3 septembrie 2023

Romanian comic book - Sketch comedy by Improvisneyland

Romanian comic book – Sketch comedy by Improvisneyland – Opinie LaTeatru.EU

 

Ati fost vreodata la un spectacol de improvizatie? Daca da, stiti cum decurge unul: totul este conceput acolo, pe loc, pe baza sugestiilor din public. Exista niste “probe”, niste sketch-uri, spectatorii aleg insa locul de desfasurare, aleg cateva alte detalii. Evident, nu sunt aceleasi probe de fiecare data. Daca ati fost de mai multe ori la aceeasi trupa de improvizatie, ati observat ca nu-s tot timpul aceleasi “probe”. Ati observat, deci, cat de diferite sunt reprezentatiile.

Eu recunosc ca nu am fost prea des la improvizatie. Cumva, merg rar si vreau sa fiu surprins. Cei care merg foarte des la improvizatie sfarsesc prin a fi dezamagiti: desi totul ar trebui improvizat, ajung sa vada repetitiile. Unele dintre ele suparatoare.

De pilda, atunci cand publicul este pus sa aleaga locul desfasurarii actiunii, din dorinta de a exagera, in majoritatea cazurilor sunt alese locuri gen CIMITIR. Care, desi pare excentric, devine foarte intalnit in spectacolele de improvizatie. La fel cum atunci cand o trupa de improvizatie doreste sa cante pe mai multe ritmuri ceva, sa interpreteze mai multe genuri, primele 2 genuri indicate de public vor fi manele si muzica religioasa. Socant? Previzibil?

Eh, acum urmeaza partea interesanta. Daca veti merge des la improvizatie, o sa va ramana in cap cateva scenete. Veti spune ca din 20 de scenete, cate ati vazut de la trupa X, 3 sau 4 sunt cele mai bune. Sunt memorabile.

Trupa Improvisneyland a facut ceva ce multi spectatori si-au dorit: a strans intr-un spectacol cele mai reusite sketch-uri din show-urile lor de improvizatie. Nu mai este improvizatie, scenetele sunt invatate, spectacolul a ajuns sa fie unul de teatru, de sine statator, dar fanii show-urilor de improvizatie vor recunoaste de unde provin ele.

Dintre actori, pe unul singur nu-l mai vazusem pe scena: pe Radu Ciobanasu. Recunosc, nu am vazut niciodata trupa Improvisneyland, insa pe ceilalti 3 actori i-am vazut in spectacole normale de teatru. Foarte recent, pe Andreea Moustache am vazut-o in spectacolul Bold, iar pe Pavel Barsan in Pe bune?, ambele vazute in aceeasi locatie: Sala Media a TNB.

Nu va spun nimic despre celelalte sketch-uri, sunt un fel de schite scrise de un Caragiale contemporan, insa trebuie sa scot in evidenta sceneta mea preferata. Este cea in care SPIRITUL lui Vadim inca ne bantuie, reusind sa intre intr-un suflet posedat. Cum reusesc ceilalti sa-l scoata pe Vadim din om si ce se intampla cu acest spirit ramane sa descoperiti singuri. Pe mine cu siguranta m-a uns pe suflet, am ras cu gura pana la urechi. Totodata, asa cum ziceam mai sus, sketch-ul acesta mi-a ramas in minte, inca il pot vedea si auzi. Ma rog, spiritul lui Vadim a intrat in mine de mult timp. Cred ca nicio exorcizare nu ar putea sa-l scoata de acolo.

Romanian comic book – Sketch comedy by Improvisneyland este un spectacol excelent, care isi propune sa te faca sa razi si care ar trebui sa te convinga sa mergi la un spectacol de improvizatie. In cazul meu, ar trebui sa ma convinga sa merg MAI DES la un spectacol de improvizatie. Spectacolele de improvizatie ii ajuta si pe actori, ii dezvolta, dar ii implica si pe spectatori, ii fac parte la ceea ce se intampla pe scena. Eu am ajuns pe scena in 90% dintre spectacolele de improvizatie la care am mers. De cele mai multe ori, pentru ca mi-am dorit asta. Pentru ca imi surade ideea. Si pentru ca alta sansa sa ajung pe o scena nu am. Sau asa am impresia.

Leave a Reply

%d bloggers like this: